Рецепт Кутя рідка фото

Кутя рідка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця , Мед
Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Гарячі страви , Десерти , Каші , Кутя
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Кутю можна готувати по-різному. Це необов'язково густа каша з медом, фруктами і горіхами. Кутя може бути і рідкої. Я навчу вас, як її приготувати.

Опис приготування:

Рідку кутю в основному готують також, як і звичайну. За винятком заключного етапу. Але про все по порядку. Спочатку зваріть кашу з пшениці в підсолодженою воді. Поки вона вариться, пропустіть горіхи через м'ясорубку, а родзинки запарьте в окропі. Готову кашу змішайте з родзинками, горіхами, халвою, медом і половиною цукру. Потім додайте розтертий з цукром мак. Додайте в кутю потрібне вам кількість теплої кип'яченої води, розмішайте і подайте на стіл. Смачного!

  • Пшениця - 1 Склянка
  • Мак - 1 Склянка
  • Горіхи - 1 Склянка
  • Ізюм - 1 Склянка
  • Халва - 1 Склянка
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Кип'ячена вода - За смаком
кутя рідка - фото крок 1
Пшеницю зваріть в солодкій воді до готовності.
кутя рідка - фото крок 2
Горіхи пропустіть через м'ясорубку.
кутя рідка - фото крок 3
Ізюм промийте і запарьте в окропі.
кутя рідка - фото крок 4
Пшеничну кашу змішайте з родзинками, горіхами, халвою, медом і половиною цукру.
кутя рідка - фото крок 5
Мак повинен бути заздалегідь замочений у воді на 6-8 годин. Відцідіть воду і розітріть його в ступці. Коли почне виділяти «молоко», додайте цукор, що залишився і ще раз перетріть.
кутя рідка - фото крок 6
Отриману суміш маку і цукру додайте в кутю і залийте теплою кип'яченою водою, довівши готову страву до потрібної вам консистенції. Якщо любите більш рідку - додайте більше води. Розмішайте і подайте на стіл.

Схожі рецепти