Кутя рідка
(покроковий рецепт з фото)
Кутю можна готувати по-різному. Це необов'язково густа каша з медом, фруктами і горіхами. Кутя може бути і рідкої. Я навчу вас, як її приготувати.
Рідку кутю в основному готують також, як і звичайну. За винятком заключного етапу. Але про все по порядку. Спочатку зваріть кашу з пшениці в підсолодженою воді. Поки вона вариться, пропустіть горіхи через м'ясорубку, а родзинки запарьте в окропі. Готову кашу змішайте з родзинками, горіхами, халвою, медом і половиною цукру. Потім додайте розтертий з цукром мак. Додайте в кутю потрібне вам кількість теплої кип'яченої води, розмішайте і подайте на стіл. Смачного!
- Пшениця - 1 Склянка
- Мак - 1 Склянка
- Горіхи - 1 Склянка
- Ізюм - 1 Склянка
- Халва - 1 Склянка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Кип'ячена вода - За смаком
Пшеницю зваріть в солодкій воді до готовності.
Горіхи пропустіть через м'ясорубку.
Ізюм промийте і запарьте в окропі.
Пшеничну кашу змішайте з родзинками, горіхами, халвою, медом і половиною цукру.
Мак повинен бути заздалегідь замочений у воді на 6-8 годин. Відцідіть воду і розітріть його в ступці. Коли почне виділяти «молоко», додайте цукор, що залишився і ще раз перетріть.
Отриману суміш маку і цукру додайте в кутю і залийте теплою кип'яченою водою, довівши готову страву до потрібної вам консистенції. Якщо любите більш рідку - додайте більше води. Розмішайте і подайте на стіл.