Курячий паштет
(покроковий рецепт з фото)
Уявляю простий рецепт приготування паштету з курячої печінки з цибулею і чебрецем. Паштет за цим рецептом виходить дуже ніжним, смачним і, що досить важливо, зовсім недорогим. Відмінна закуска!
Курячий паштет готується з курячої печінки, лука, масла, вершків і спецій. Можна додати моркву і бренді (шеррі). Всі інгредієнти обсмажуються, потім перемелюють (м'ясорубкою або блендером). Подається курячий паштет на сухариках, тріска або буханки.
- Печінка куряча - 400 грам
- Цибулина - 1 штука
- Вершкове масло - 120 грам(100 г - в паштет, 20 г - для смаження)
- Вершки - 200 мілілітрів
- Бренди, portveyn або херес - 100 мілілітрів (можна не додавати)
- Чебрець - 2-3 чайних ложок
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. Очистіть і наріжте цибулину. Ріжте, як завгодно, т.К. Пізніше ми будемо молоти цибулю з іншими інгредієнтами блендером. У великій сковороді розтопіть 20 гр вершкового масла, обсмажте до золотистого кольору цибулю, потім додайте промиту печінку. Смажте печінку до коричневого кольору, періодично помішуючи. Додайте вершки, сіль, перець, чебрець і бренді або херес (якщо використовуєте). Вогонь понизьте до повільного і тушьте печінку з цибулею протягом 15-20 хвилин.
2. Готову курячу печінку з цибулею перекладіть в блендер. Збийте до однорідної маси.
3. Курячий паштет остудіть, потім перекладіть в чисту банку з кришкою. Паштет зберігайте в холодильнику. Смачного!