Курячий паштет з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити оригінальну і дуже смачну закуску для всієї родини? Тоді не проходите мимо і дізнайтеся, як зробити курячий паштет з грибами і ароматним апельсином.
Рецепт приготування курячого паштету з грибами відомий багатьом, однак цей варіант з оригінальною родзинкою - цедрою апельсина. Таке незвичайне поєднання перетворює досить традиційну закуску в по-справжньому святкова страва, здатне здивувати всіх, хто його спробує.
- Курча або файл - 500 грам
- Гриби - 200-250 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершки - 3-4 Ст. Ложок
- Сухарі паніровочні - 3-4 Ст. Ложок
- Цедра апельсина - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 штука
- Перець - 1 штука
1. Основні інгредієнти - це доступні і знайомі всім продукти. Гриби можна використовувати абсолютно будь-які.
2. Рецепт приготування курячого паштету з грибами починається з підготовки складових. Філе необхідно вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку.
3. Гриби ретельно вимити, злегка обсушити. При необхідності очистити і нарізати тонкими скибочками. При бажанні можна подрібнити кубиками.
4. Яйця вбити в мисочку і злегка збити виделкою.
5. Апельсин як слід вимити і обдати окропом. Цедру натерти на дрібній тертці.
6. Всі інгредієнти готові і їх можна з'єднати. Ретельно перемішати, посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати також свіжу зелень або улюблені спеції.
7. Додати в фарш також вершки та сухарі. Шматочок пергаменту для випічки змастити вершковим маслом.
8. Викласти в форму і відправити в попередньо розігріту духовку. Щоб курячий паштет з грибами в домашніх умовах добре проготовілся, форму краще накрити фольгою або папером. Через 45-50 хвилин фольгу можна зняти, і готувати ще 10-20 хвилин. Паштет як слід остудити і можна подавати до столу.