Курячі стегенця в маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Люблю курячі стегенця. Вони недорогі, м'ясисті, з маленькою кісточкою і готуються просто. Спробуйте одну з цікавих варіацій приготування курячих стегенець в маринаді.
На мій погляд, найвдаліший маринад для курки - з додаванням оцту. Він відмінно відтіняє ніжність м'яса, надає легку кислинку, яка в даному рецепті дуже до речі. Ніжне, соковите м'ясо і кисло-солодкий соус… Приготуйте!
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 часточки
- Бальзамічний оцет - 50 мілілітрів
- Цукровий пісок коричневий - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Мелений чорний перець - 1 щіпка
- Курячі стегенця без шкіри - 4 штуки
- Петрушка - За смаком
1. Займемося приготуванням маринаду. Часник пропустіть через чеснокодавку або натріть на дрібній тертці, змішайте з оливковою олією, бальзамічним оцтом, цукром, соєвим соусом і меленим перцем.
2. Вимийте курячі стегна і обсушити, потім викладіть в контейнер і залийте приготовленим маринадом. Надішліть контейнер з м'ясом в холодильник на 1-8 годин.
3. У форму для запікання викладіть курячі стегенця разом з маринадом.
4. Запікайте курку в розігрітому до 170-180 градусів духовці близько 45 хвилин. Готову страву прикрасьте рубаною петрушкою і подавайте гарячим до столу. Смачного!