Курячі стегенця в сливовому маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування курячих стегенець в сливове маринаді. Стегенця курячі в маринаді зі слив - блюдо не складне, але зате дуже смачне.
Зі звичайних курячих стегенець, якщо їх правильно приготувати, може вийти чудове блюдо до святкового столу. Спочатку ми їх промарінуем, а потім запікаємо в духовці.
- Гвоздика - 2 штуки( суцвіття)
- Стегенця - 3 штуки
- Обкладинка - - За смаком
- Хмелі- сунелі - 1 Чайна ложка
- Перець духмяний - 4-6 штук
- Часник - 4 зубчики
- Води - 200 мілілітрів
- Сіль - - За смаком
- Слива - 6 штук
1. Для початку обробляємо курячі стегенця: залишки пір'я видаляємо: потім на відкритому вогні їх ошмаліваем і гарненько промиваємо. Оброблені стегенця викладаємо в миску, додаємо маринаду, попередньо видавленого часнику, так само, додаємо сюди спеції і трохи солі.
2. У приготуванні маринаду ми використовуємо свіжі сливи: беремо вилку і наколює нею сливи в різних місцях, потім кидаємо їх в кипляче воду і на невеликому вогні варимо десять хвилин. У воду до слив додаємо гвоздики, кориці, запашного перцю і оцту. Потім каструлю накриваємо кришкою і прибираємо в тепле місце. Даємо маринаду повністю охолонути. Коли маринад повністю охолонув, ми його проціджуємо, переливаємо в баночку і прибираємо на зберігання в холодильник.
3. На приготований деко, який злегка змащуємо маслом, викладаємо курячі стегенця. Той маринад, де лежали стегенця, проціджуємо.
4. У розігрітий духову шафу хвилин на сорок відправляємо запікатися деко з стегенцями. Вогонь повинен бути середнім. Приблизно через кожні сім-десять хвилин стегенця злегка поливаємо маринадом. Після їх витягуємо і перекладаємо в тарілки. Свіжі овочі або салат до стегенця підійдуть дуже добре.