Куряча грудка з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукайте варіант корисного і ситного повноцінного страви для обіду або вечері, тоді куряча грудка з овочами в домашніх умовах саме те, що вам потрібно. Смачно, просто і дуже апетитно.
Це дивно простий рецепт курячої грудки з овочами, який в різних варіаціях можна використовувати протягом усього року, додаючи сезонні овочі. Чим різноманітніше буде склад інгредієнтів, тим смачніше і корисніше буде блюдо.
- Куряча грудка - 4 штуки
- Цибулина - 1-2 штук
- Часник - 4-6 зубчиків
- Стебло селери - 4 штуки
- Морква - 4-6 штук
- Картопля - 8-15 штук (в залежності від розміру)
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Спеції та трави - За смаком
- Зелень - 1 пучок
1. Цей рецепт приготування курячої грудки з овочами дозволяє використовувати абсолютно будь-які овочі, які є в холодильнику.
2. Молода картопля можна навіть не чистити, досить лише ретельно його вимити. Овочі очистити і нарізати великими шматочками. Викласти на дно форми для запікання.
3. Щедро полити зверху оливковою олією.
4. Посолити за смаком, додати меленого перцю і інші спеції. Як слід перемішати, щоб овочі рівномірно були покриті маслом і приправами.
5. Курячі грудки вимити, обсушити трохи. Посолити і поперчити з усіх боків. При бажанні можна використовувати також приправу за смаком.
6. Тепер форму можна відправити в розігріту духовку. Запікається куряча грудка з овочами в домашніх умовах близько 35-50 хвилин, в залежності від розміру шматочків курочки і овочів.
7. Перед подачею на стіл можна доповнити блюдо апетитним соусом. Для його приготування необхідно з'єднати сметану з гірчицею і соєвим соусом. Ретельно все перемішати і полити їм ще гарячу курочку.