Рецепт Куряча грудка з лисичками фото

Куряча грудка з лисичками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Гриби, Лісіцкі
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Куряча грудка з лисичками - відмінне гаряче і на повсякденний обід або вечерю, і на святковий стіл. М'яке соковите м'ясо і вершковий грибний соус прекрасно доповнять лук і зелень. Гарнір - на вибір.

Як приготувати курячу грудку з лисичками?

1. Курячі грудки промийте і просушіть паперовим рушником. Гарненько натріть сумішшю з солі і свежемолотого перцю.

2. У сковороду влийте рослинного масла і кубик вершкового, перемішайте і обсмажте грудки на середньому вогні протягом 3 хвилин з кожного боку.

3. Обсмажену грудку перекладіть у форму для запікання, змащену маслом. Надсилайте філе в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

4. Поки курка - в духовці, приготуйте грибний соус. Для цього очистіть цибулю і промийте лисички. Лук порубати невеликими кубиками, великі лисички подрібніть. На сковороду з маслом викладете смажитися цибулю до золотистого кольору. Потім додайте лисички, випаруйте з них воду. Як тільки вода випаруватися, додайте пару ложок окропу і тонким струменем, постійно помішуючи, введіть борошно. Через хвилину влийте бульйон, перемішайте і залиште покипіти на хвилин 5. Посоліть і поперчіть за смаком. Потім зменшіть вогонь і введіть вершки. Вершки прогрійте, але не киплячі аргументів. Додайте дрібно посічену зелень, все ретельно перемішайте.

5. Курячі грудки перекладіть в соус, хвилин 5-7 прогрейте.

Куряча грудка з лисичками готова!

Подавайте зі свіжими овочами, малосольними огірочками або картоплею.

Смачного!

  • Куряча грудка - 2 кілограма (виходить 4 шматочка філе.)
  • Лісіцкі - 400 грам
  • Курячий бульйон - 300 мілілітрів
  • Цибулини - 2 штуки
  • Вершки - 200-250 мілілітрів
  • Борошно - 3-4 чайних ложок
  • Часник - 4 зубчики
  • Перець чорний мелений - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
  • Петрушка або кріп - - За смаком
  • Рослинна олія - 6-8 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 40 грам
Як приготувати курячу грудку з лисичками?

1. Курячі грудки промийте і просушіть паперовим рушником. Гарненько натріть сумішшю з солі і свежемолотого перцю.

2. У сковороду влийте рослинного масла і кубик вершкового, перемішайте і обсмажте грудки на середньому вогні протягом 3 хвилин з кожного боку.

3. Обсмажену грудку перекладіть у форму для запікання, змащену маслом. Надсилайте філе в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

4. Поки курка - в духовці, приготуйте грибний соус. Для цього очистіть цибулю і промийте лисички. Лук порубати невеликими кубиками, великі лисички подрібніть. На сковороду з маслом викладете смажитися цибулю до золотистого кольору. Потім додайте лисички, випаруйте з них воду. Як тільки вода випаруватися, додайте пару ложок окропу і тонким струменем, постійно помішуючи, введіть борошно. Через хвилину влийте бульйон, перемішайте і залиште покипіти на хвилин 5. Посоліть і поперчіть за смаком. Потім зменшіть вогонь і введіть вершки. Вершки прогрійте, але не киплячі аргументів. Додайте дрібно посічену зелень, все ретельно перемішайте.

5. Курячі грудки перекладіть в соус, хвилин 5-7 прогрейте.

Куряча грудка з лисичками готова!

Подавайте зі свіжими овочами, малосольними огірочками або картоплею.

Смачного!

Схожі рецепти