Куряча грудка з лисичками
(покроковий рецепт з фото)
Куряча грудка з лисичками - відмінне гаряче і на повсякденний обід або вечерю, і на святковий стіл. М'яке соковите м'ясо і вершковий грибний соус прекрасно доповнять лук і зелень. Гарнір - на вибір.
Як приготувати курячу грудку з лисичками?
1. Курячі грудки промийте і просушіть паперовим рушником. Гарненько натріть сумішшю з солі і свежемолотого перцю.
2. У сковороду влийте рослинного масла і кубик вершкового, перемішайте і обсмажте грудки на середньому вогні протягом 3 хвилин з кожного боку.
3. Обсмажену грудку перекладіть у форму для запікання, змащену маслом. Надсилайте філе в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
4. Поки курка - в духовці, приготуйте грибний соус. Для цього очистіть цибулю і промийте лисички. Лук порубати невеликими кубиками, великі лисички подрібніть. На сковороду з маслом викладете смажитися цибулю до золотистого кольору. Потім додайте лисички, випаруйте з них воду. Як тільки вода випаруватися, додайте пару ложок окропу і тонким струменем, постійно помішуючи, введіть борошно. Через хвилину влийте бульйон, перемішайте і залиште покипіти на хвилин 5. Посоліть і поперчіть за смаком. Потім зменшіть вогонь і введіть вершки. Вершки прогрійте, але не киплячі аргументів. Додайте дрібно посічену зелень, все ретельно перемішайте.
5. Курячі грудки перекладіть в соус, хвилин 5-7 прогрейте.
Куряча грудка з лисичками готова!
Подавайте зі свіжими овочами, малосольними огірочками або картоплею.
Смачного!
- Куряча грудка - 2 кілограма (виходить 4 шматочка філе.)
- Лісіцкі - 400 грам
- Курячий бульйон - 300 мілілітрів
- Цибулини - 2 штуки
- Вершки - 200-250 мілілітрів
- Борошно - 3-4 чайних ложок
- Часник - 4 зубчики
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Петрушка або кріп - - За смаком
- Рослинна олія - 6-8 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 40 грам
1. Курячі грудки промийте і просушіть паперовим рушником. Гарненько натріть сумішшю з солі і свежемолотого перцю.
2. У сковороду влийте рослинного масла і кубик вершкового, перемішайте і обсмажте грудки на середньому вогні протягом 3 хвилин з кожного боку.
3. Обсмажену грудку перекладіть у форму для запікання, змащену маслом. Надсилайте філе в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
4. Поки курка - в духовці, приготуйте грибний соус. Для цього очистіть цибулю і промийте лисички. Лук порубати невеликими кубиками, великі лисички подрібніть. На сковороду з маслом викладете смажитися цибулю до золотистого кольору. Потім додайте лисички, випаруйте з них воду. Як тільки вода випаруватися, додайте пару ложок окропу і тонким струменем, постійно помішуючи, введіть борошно. Через хвилину влийте бульйон, перемішайте і залиште покипіти на хвилин 5. Посоліть і поперчіть за смаком. Потім зменшіть вогонь і введіть вершки. Вершки прогрійте, але не киплячі аргументів. Додайте дрібно посічену зелень, все ретельно перемішайте.
5. Курячі грудки перекладіть в соус, хвилин 5-7 прогрейте.
Куряча грудка з лисичками готова!
Подавайте зі свіжими овочами, малосольними огірочками або картоплею.
Смачного!