Куряча грудка з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, багатьом відомо, що грибочки відмінно поєднуються з курячим м'ясом. І тут я поділюся з вами перевіреним і одним з улюблених моїх рецептів. Він про те, як приготувати курячу грудку з грибами.
Подається така курочка з соусом, який залишився в формі для запікання. На гарнір ви можете подати будь-яку відварну крупу, картопля або, наприклад, свіжий салат із зелені.
Якщо хочете, частина бульйону замініть молоком, вийде соус, схожий на "бешамель" .
- Куряча грудка - 3 штуки
- Вершкове масло - 60 грам
- Печериці - 300 грам
- Бульйон курячий - 300 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Насамперед на невеликій кількості олії обсмажте курку до золотистої скоринки.
Гриби поріжте пластинками і теж обсмажте до золотистого.
Розтопити масло і обсмажте в ньому борошно хвилину-дві.
Борошно змішайте до гладкості з курячим бульйоном. У форму викладіть курку, зверху покладіть гриби і налийте соус, додайте сіль і перець Накрийте форму фольгою.
У розігріту до 180 градусів духовку відправте блюдо на 45 хвилин.