Рецепт Куряча гомілка в духовці фото

Куряча гомілка в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Курячі гомілки
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Як на мене, так що в духовці не приготувати, виходить неймовірно смачним, і навіть звичайна курка стає відмінним пригощанням, так чому б нам не зробити з неї чудовий вечерю для всієї родини.

Курку я дуже люблю, і ще з дитинства завжди просила маму приготувати мені її, і за раз могла з'їсти відразу кілька шматочків. І навіть зараз я готую страви з неї досить часто і хочу поділитися з вами дуже хорошим і в той же час простим рецептом курячої гомілки в духовці. Насправді таке блюдо універсальне, адже його можна приготувати як для звичайного сімейного вечері, так і подати на стіл гостям. Курка виходить дуже смачна, рум'яна і апетитна, тому мало хто відмовляється від такого частування. А особливо тут тішить те, що робити курячу гомілку в духовці в домашніх умовах не тільки дуже просто, але і вельми економічно, так що з цим рецептом ви отримуєте купу вигоди і ніяких мінусів.

  • Гомілка куряча - 6-7 штук
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 1/3 штуки
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сіль - За смаком
куряча гомілка в духовці - фото крок 1
Насамперед, нам потрібно промити курку і висушити її, потім можна приступати до приготування маринаду. У мисці змішуємо мед, гірчицю, сік 1/3 частини лимона, додаємо паприку, мелений перець і сіль, вкідиваем лавровий лист.
куряча гомілка в духовці - фото крок 2
Гарненько все перемішуємо до однорідного стану.
куряча гомілка в духовці - фото крок 3
Тепер викладаємо приготовлену суміш до гомілок і натираємо їх маринадом з усіх боків, залишаємо курку маринуватися на 2 годину.
куряча гомілка в духовці - фото крок 4
Як тільки курка замаринується, викладаємо її в форму для випікання і відправляємо на пів годинки в розігріту до 180 градусів духовку. Після закінчення часу збільшуємо температуру до 200 градусів і запікаємо гомілки ще хвилин 10. У процесі приготування можете поливати курячі ніжки соком від них, так вони будуть ще смачніше. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти