Рецепт Куряча гомілка на сковороді фото

Куряча гомілка на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Курячі гомілки
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарячі страви

Дуже зручне блюдо, яке завжди можна швидко і легко приготувати, особливо, якщо часу не так вже й багато. Куряча гомілка на сковороді - дуже простий і економічний варіант на всі випадки життя.

Бувають такі моменти, коли часу зовсім немає ні на що, навіть в магазин збігати не встигаєш, а їсти ну дуже хочеться, тоді потрібно відкрити холодильник і оглянути його вміст. І якщо там немає ніяких заморських делікатесів, то курка і пару цибулин точно знайдуться, але ж з цих інгредієнтів можна приготувати відмінне блюдо, якщо у вас є ось такий простий рецепт курячої гомілки на сковороді. Звичайно, курку можна просто обсмажити, але, на мій погляд, так вона виходить досить суха, а ось приготоване таким способом м'ясо виходить соковитим і ніжним. Так що з цим рецептом приготування курячої гомілки на сковороді ви навіть з нічого зможете зробити для себе відмінний обід або вечерю.

  • Гомілка куряча - 5-6 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Масло рослинне - 15 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
куряча гомілка на сковороді - фото крок 1
Насамперед промиваємо під холодною водою гомілки і обтирає їх серветкою.
куряча гомілка на сковороді - фото крок 2
Тепер солимо і перчимо їх, по можливості залишаємо хоча б на пів годинки маринуватися. Якщо часу немає, тоді відразу наливаємо на сковороду олію і ставимо її на вогонь. Смажимо гомілки спочатку на сильному вогні до золотистої скоринки, потім зменшуємо його до середнього і продовжуємо смажити.
куряча гомілка на сковороді - фото крок 3
Поки готується курка, чистимо цибулю і нарізаємо його на четвертинки.
куряча гомілка на сковороді - фото крок 4
Робимо на плиті мінімальний вогонь і викладаємо нарізану цибулю на сковороду до курки, смажимо все разом, помішуючи, поки цибуля не стане золотистим. Потім перекладаємо весь вміст сковороди в каструлю і заливаємо курку гарячою водою, але так щоб рідина не покривала гомілки повністю. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо курку на мінімальному вогні приблизно 7-10 хвилин.
куряча гомілка на сковороді - фото крок 5
Ось наша курка і готова, залишилося тільки вибрати гарнір, смачного.

Схожі рецепти