Гомілка куряча з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Хочете, я відкрию вам маленький секрет? Зробити відмінний вечерю для всієї родини дуже просто і не обов'язково для цього готувати якісь делікатеси, адже немає нічого смачнішого, ніж курка і картопля.
Опис приготування:
Ну, вже від такої страви, я думаю, мало хто відязикаться, адже курочка за цим рецептом приготування гомілки курячої з картоплею виходить дивовижна, соковита і дуже смачна. Хоч рецепт цей простий, але все ж він так часто виручав мене, що я просто не могла не поділитися ним з вами. Якщо подумати, то для ситного сімейної вечері або обіду більше то нічого і не потрібно, готуєте таку курочку, робите овочевий салат, ось вам і чудове частування. Не потрібно винаходити велосипед, щоб порадувати свою сім'ю чудовою вечерею, вам треба просто приготувати гомілку курячу з картоплею в домашніх умовах, впевнена, ваші рідні залишаться задоволені.
- Гомілка куряча - 4 штуки
- Картопля - 700 грам
- Приправа для курки - 1 Чайна ложка
- Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - - За смаком (для смаження)
- Сіль - - За смаком
Для початку промиваємо гомілки під водою, висушуємо їх і посипаємо спеціями.
Гарненько все перемішуємо, щоб спеції рівномірно покривали гомілки.
Наливаємо в розігріту сковороду олію і викладаємо на неї курку.
Обсмажуємо гомілки з усіх боків до золотистого кольору (5-7 хвилин).
Тепер змащуємо форму для випікання маслом і перекладаємо в неї курку разом зі спеціями.
Картоплю чистимо і нарізаємо на дольки, солимо і перчимо його.
Потім викладаємо картоплю на сковороду з маслом і також обсмажуємо його до золотистого кольору на сильному вогні.
Перекладаємо обсмажену картоплю до курячим гомілок і ставимо все в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 25-30 хвилин.
Оскільки ми проводили попередню обжарку, то цього часу має вистачити, щоб курка і картопля приготувалися. Приємного всім апетиту!