Рецепт Куряча гомілка з часником фото

Куряча гомілка з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Курячі гомілки
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Я вважаю, що готувати курку без часнику не має ніякого сенсу, а якщо додати до неї крім усього іншого спеції і зробити ароматний соус, то вийде блюдо гідне кращих ресторанів світу.

Опис приготування:

Якщо ви вважаєте, що з курки неможливо зробити вишукану страву, тоді я пропоную вам цей рецепт приготування курячої гомілки з часником, Котрий, я сподіваюся, переконає вас у цьому. В принципі, зробити таке блюдо не складе особливих труднощів, і не потрібно бути професійним кухарем, щоб приготувати таку курочку, але повірте мені, її смак сподобається навіть самий прискіпливим гурманам. Але ж секрет такого вишуканого смаку дуже простий, додаємо трохи спецій і вино для аромату, Ну і, звичайно ж, побільше часнику, адже в курці його ніколи не буває багато, і отримуємо запаморочливе блюдо. Повірте, з цим рецептом приготування курячої гомілки з часником вам не важко буде приємно здивувати гостей або влаштувати романтичну вечерю для своєї другої половинки, ваші старання в будь-якому випадку будуть винагороджені.

  • Гомілка куряча - 1, 2 кілограма
  • Бульйон курячий - 0, 5 L
  • Вино біле сухе - 150 мілілітрів
  • Часник - 100 грам (очищений)
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки(1 - в соус, 1 - для панірування)
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Сушені італійські трави - 1 Ст. Ложка
  • Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
  • Чебрець гілочки - 2 штуки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
куряча гомілка з часником - фото крок 1
Для початку чистимо побільше часнику і нарізаємо його на пластинки.
куряча гомілка з часником - фото крок 2
Висипаємо в мисочку крохмаль (1 столова ложка) і додаємо гірчицю.
куряча гомілка з часником - фото крок 3
Вливаємо курячий бульйон і ретельно все перемішуємо, щоб не залишилося грудочок.
куряча гомілка з часником - фото крок 4
Потім наливаємо на сковороду трохи оливкового масла і викладаємо на її часник, смажимо його кілька хвилин до золотистого кольору.
куряча гомілка з часником - фото крок 5
Перекладаємо обсмажений часник в тарілочку.
куряча гомілка з часником - фото крок 6
Тепер знімаємо шкіру з курячих гомілок і ретельно їх промиваємо, витираємо насухо рушником. Потім викладаємо на стіл і через ситечко паніруємо гомілки в крохмалі.
куряча гомілка з часником - фото крок 7
Викладаємо курку на сковороду, в якій смажився перед цим часник.
куряча гомілка з часником - фото крок 8
Гомілки так само обсмажуємо з усіх боків до золотисто-коричневого кольору.
куряча гомілка з часником - фото крок 9
Потім приправляємо курку італійськими травами, солимо і перчимо її.
куряча гомілка з часником - фото крок 10
Вливаємо на сковороду вино і тушкуємо курку хвилин 5-7 до повного випаровування рідини.
куряча гомілка з часником - фото крок 11
Перекладаємо до курки обсмажений часник і вливаємо крохмале-гірчичний соус, додаємо сушений чебрець і в гілочках.
куряча гомілка з часником - фото крок 12
Тушкуємо курку на середньому вогні протягом 25 хвилин. Готову страву відмінно поєднується зі свіжими овочами та будь-якими іншими гарнірами. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти