Курка з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Курка і кабачки - два продукти, з яких можна приготувати безліч різних смачних страв навіть без додавання інших інгредієнтів. Я пропоную приготувати рагу з курки з кабачками і помідорами.
Легке і ситне рагу як ніщо інше підійде в якості легкого обіду або вечері в спекотний літній день. Це страва не буде обтяжувати шлунок, але в той же час вгамує голод і наситить організм енергією. Рецепт, як приготувати курку з кабачками, дуже простий і не зажадає від вас особливих зусиль. Готувати страву можна на сковороді, в толстодонном сотейнике, в утятніце або в мультиварці. Головне - щоб рідина занадто швидко не випаровувалася і всі інгредієнти добре протушкувати. Зазвичай я не додаю ніякі спеції, щоб залишити смак кабачків і курки найбільш чіткими, але ви можете всипати ваші улюблені спеції за смаком.
- Куряче філе - 1 штука
- Кабачок - 1-2 штук
- Помідори - 3-5 штук
- Сіль - 1/3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курячі грудки промийте, кабачки очистіть, якщо вони мають тверду шкірку. Якщо ж у вас молоді кабачки з яскраво-зеленою шкіркою, то можете їх не очищати.
Курячі грудки поріжте на дрібні шматочки, викладіть на сковороду з розігрітим соняшниковою олією і обсмажте з усіх боків до утворення білої корочки.
Поки смажиться куряча грудка, дрібно поріжте кабачки. Особливої різниці, як саме ви їх поріже, немає. Я зазвичай нарізаю кубиками.
Помідори поріжте невеликими шматочками.
До обсмаженої курки відправте кабачки і помідори, прожарьте пару хвилин, щоб виділився сік і овочі отмякла. Потім залийте водою, додайте сіль і тушкуйте під кришкою 30 хвилин.
Курка з кабачками готова. Подавайте гарячої. Їжте із задоволенням і не забувайте ділитися своїми відгуками про страву!