Курка з кабачками в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і ситне блюдо з курячого м'яса і овочів. Сподобається всім членам сім'ї - як маленьким, так і великим. Обов'язково спробуйте!
Порадуйте себе і своїх близьких цим чудовим блюдом! Обсмажте на сковороді шматочки курки, потім додайте подрібнені цибулю і селеру, а також спеції і трохи посмажте разом. Обсмажте картоплю і моркву до золотистої скоринки, потім додайте кабачок, посоліть і ще трохи протушкувати. Часник розділіть на дольки, чорнослив помийте. Заповніть горщики наполовину м'ясом, покладіть в кожен по 1-2 зубчики часнику і трохи чорносливу. Зверху викладіть овочі, ложку сметани в кожен горщик і рясно посипте тертим сиром. Розігрійте духовку і запікайте страву 20 хвилин під кришками, потім ще 15 хвилин без кришок. Смачного!
- Селера кореневої - 150 грам
- Цибуля - 100 грам
- Морква - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Картопля - 200 грам
- Сир - 200 грам
- Крем - 200 грам
- Куряче філе - 1300 грам
- Кабачок - 350 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Часник - 8 зубчиків
- Сіль, перець - За смаком
Корінь селери потріть на тертці.
Цибуля наріжте півкільцями.
Куряче філе порізати невеликими шматочками і злегка обсмажте на сковороді. Потім додайте цибулю, селера, сіль і спеції за смаком. Перемішайте і ще трохи посмажте.
Кабачок, а також картопля і морква поріжте кубиками. Обсмажте картоплю і моркву до золотистої скоринки, потім додайте кабачок, посоліть і ще трохи протушкувати.
Часник розділіть на дольки, чорнослив помийте. Заповніть горщики наполовину м'ясом, покладіть в кожен по 1-2 зубчики часнику і трохи чорносливу. Зверху викладіть овочі, ложку сметани в кожен горщик і рясно посипте тертим сиром. Розігрійте духовку і запікайте страву 20 хвилин під кришками, потім ще 15 хвилин без кришок.