Курка в горщиках з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Курка в горщиках з овочами - ще один чудовий спосіб приготування курки. Дуже прості інгредієнти, дуже просте приготування і дуже смачний результат. А як це блюдо пахне…
Курка в горщиках з овочами - це не тільки смачне, але ще і дуже зручне блюдо. Зручне воно з тієї причини, що всі інгредієнти для страви можна приготувати і скласти в горщики заздалегідь, а коли приходять гості / чоловік з роботи / діти зі школи / ще щось, можна відразу поставити блюдо в духовку, а через деякий час, не докладаючи ніяких зусиль, дістати з духовки вже готову страву. Здорово, Чи не справедливість? :)
- Селера кореневої - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Куряче філе - 1300 грам
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Морква - 100 грам
- Баклажани - 100 грам
- Чорнослив - 100 грам
- Чеддер - 180 грам
- Лук червоний - 1 штука
- Лук червоний - 1 штука
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Картопля - 200 грам
- Кабачки - 100 грам
- Часник - 8 зубчиків
- Крем - 200 грам
Насамперед почистимо, помиємо і натремо на крупній тертці корінь селери.
Цибулю чистимо і нарізаємо тоненькими півкільцями.
Філе курки нарізаємо на невеликі шматочки і обсмажуємо в рослинному маслі до появи скоринки.
Коли м'ясо покриється невеликою білою скоринкою, додаємо в сковороду селера і цибулю. Солимо, перчимо і обсмажуємо до напівготовності курки.
Картопля чистим, миємо й нарізаємо невеликими кубиками.
Морква нарізаємо кружечками.
Чистим, миємо й нарізаємо невеликими кубиками кабачок і баклажан.
Картоплю і моркву обсмажуємо в рослинному маслі до утворення невеликої скоринки.
Додаємо в сковороду баклажан і кабачок. Обсмажуємо ще 5-6 хвилин, помішуючи. В кінці солимо за смаком.
Часник чистимо і ріжемо на великі часточки, чорнослив моєму.
Беремо горщики, на дно викладаємо приблизно третину нашого курячого м'яса. Додаємо в кожен горщик порції часнику і чорносливу.
Потім кладемо в горщики овочі, а в самому кінці - шар залишилася курки. Зверху змащуємо все вміст горщиків невеликою кількістю сметани.
Нарешті, присипаємо все зверху тертим сиром. Ставимо горщики в духовку і запікаємо близько 35 хвилин при 200 градусах. Якщо у горщиків є кришечки, то перші 20 хвилин запікаємо під кришкою, залишилися 15 - без.
Подавати гарячим. Смачного!