Курка з абрикосами
(покроковий рецепт з фото)
Таку курку з абрикосами я готую на святковий стіл. Курятина виходить соковитою і ароматною. Як гарнір подаю рис з абрикосами, які гасилися з куркою. На приготування піде годину.
Як приготувати курку з абрикосами?
1. Кухонними ножицями (або гострим ножем) розріжте курку на порційні шматочки. Викладіть в миску і засипте приправами. Гарненько натріть курячі шматки приправою. Якщо у вас вдома немає готової суміші спецій для курки, то ви можете зробити свою власну суміш. Обов'язковими будуть тільки дрібно нарізану цибулю, пропущений через прес часник, сіль і перець. А далі - просто витрусити вашу коробочку зі спеціями. Що знайдете, то і використовуйте. З куркою дружать: пажитник, мелена паприка, koriandr, куркума, лавровий лист, розмарин, чебрець, базилік. Нехай курочка постоїть хвилин 10-15.
2. У каструлі з товстими стінками розігрійте три столові ложки рослинної олії і обсмажте шматочки курки протягом 10 хвилин. Скоринка повинна бути золотистою.
3. Очистіть і дрібно нарубати лук. У сковороду влийте ложку рослинної олії і обсмажте цибулю. Як тільки він стане золотистого кольору, додайте до нього томатне пюре, перець і цукор. Все перемішайте і залийте вином. Доведіть до кипіння, тушкуйте ще пару хвилин, потім перелийте до курки.
4. У сковороді, де тільки що смажили цибулю, розтопіть вершкове масло і додайте, помішуючи борошно. Злегка обсмажте її і влийте воду. Перемішайте і також відправляйте до курки.
5. Абрикоси промийте, зніміть з них шкірку, розріжте навпіл і виберіть кісточки. Половинки абрикосів відправте до курки. Потім тушкуйте страву на середньому вогні протягом 15 хвилин.
6. Кріп і петрушку промийте і дрібно нарубати. Додайте в каструлю з куркою і готуйте ще кілька хвилин.
Курка з абрикосами готова! Подавайте з рисом.
Смачного!
- Курка - 1 штука
- Абрикоси - 0, 5 кілограма
- Цибулини - 3 штуки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Томатне пюре - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Вино біле сухе - 125 мілілітрів
- Кріп (гілочки) - 2-3 штук
- Петрушка (гілочки) - 2-3 штук
- Суміш спецій для курки - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
- Вода - 5 Ст. Ложок
1. Кухонними ножицями (або гострим ножем) розріжте курку на порційні шматочки. Викладіть в миску і засипте приправами. Гарненько натріть курячі шматки приправою. Якщо у вас вдома немає готової суміші спецій для курки, то ви можете зробити свою власну суміш. Обов'язковими будуть тільки дрібно нарізану цибулю, пропущений через прес часник, сіль і перець. А далі - просто витрусити вашу коробочку зі спеціями. Що знайдете, то і використовуйте. З куркою дружать: пажитник, мелена паприка, koriandr, куркума, лавровий лист, розмарин, чебрець, базилік. Нехай курочка постоїть хвилин 10-15.
2. У каструлі з товстими стінками розігрійте три столові ложки рослинної олії і обсмажте шматочки курки протягом 10 хвилин. Скоринка повинна бути золотистою.
3. Очистіть і дрібно нарубати лук. У сковороду влийте ложку рослинної олії і обсмажте цибулю. Як тільки він стане золотистого кольору, додайте до нього томатне пюре, перець і цукор. Все перемішайте і залийте вином. Доведіть до кипіння, тушкуйте ще пару хвилин, потім перелийте до курки.
4. У сковороді, де тільки що смажили цибулю, розтопіть вершкове масло і додайте, помішуючи борошно. Злегка обсмажте її і влийте воду. Перемішайте і також відправляйте до курки.
5. Абрикоси промийте, зніміть з них шкірку, розріжте навпіл і виберіть кісточки. Половинки абрикосів відправте до курки. Потім тушкуйте страву на середньому вогні протягом 15 хвилин.
6. Кріп і петрушку промийте і дрібно нарубати. Додайте в каструлю з куркою і готуйте ще кілька хвилин.
Курка з абрикосами готова! Подавайте з рисом.
Смачного!