Рецепт Курка з абрикосами фото

Курка з абрикосами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Фрукти, Курка, Абрикос
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Таку курку з абрикосами я готую на святковий стіл. Курятина виходить соковитою і ароматною. Як гарнір подаю рис з абрикосами, які гасилися з куркою. На приготування піде годину.

Як приготувати курку з абрикосами?

1. Кухонними ножицями (або гострим ножем) розріжте курку на порційні шматочки. Викладіть в миску і засипте приправами. Гарненько натріть курячі шматки приправою. Якщо у вас вдома немає готової суміші спецій для курки, то ви можете зробити свою власну суміш. Обов'язковими будуть тільки дрібно нарізану цибулю, пропущений через прес часник, сіль і перець. А далі - просто витрусити вашу коробочку зі спеціями. Що знайдете, то і використовуйте. З куркою дружать: пажитник, мелена паприка, koriandr, куркума, лавровий лист, розмарин, чебрець, базилік. Нехай курочка постоїть хвилин 10-15.

2. У каструлі з товстими стінками розігрійте три столові ложки рослинної олії і обсмажте шматочки курки протягом 10 хвилин. Скоринка повинна бути золотистою.

3. Очистіть і дрібно нарубати лук. У сковороду влийте ложку рослинної олії і обсмажте цибулю. Як тільки він стане золотистого кольору, додайте до нього томатне пюре, перець і цукор. Все перемішайте і залийте вином. Доведіть до кипіння, тушкуйте ще пару хвилин, потім перелийте до курки.

4. У сковороді, де тільки що смажили цибулю, розтопіть вершкове масло і додайте, помішуючи борошно. Злегка обсмажте її і влийте воду. Перемішайте і також відправляйте до курки.

5. Абрикоси промийте, зніміть з них шкірку, розріжте навпіл і виберіть кісточки. Половинки абрикосів відправте до курки. Потім тушкуйте страву на середньому вогні протягом 15 хвилин.

6. Кріп і петрушку промийте і дрібно нарубати. Додайте в каструлю з куркою і готуйте ще кілька хвилин.

Курка з абрикосами готова! Подавайте з рисом.

Смачного!

  • Курка - 1 штука
  • Абрикоси - 0, 5 кілограма
  • Цибулини - 3 штуки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
  • Томатне пюре - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Вино біле сухе - 125 мілілітрів
  • Кріп (гілочки) - 2-3 штук
  • Петрушка (гілочки) - 2-3 штук
  • Суміш спецій для курки - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
  • Вода - 5 Ст. Ложок
Як приготувати курку з абрикосами?

1. Кухонними ножицями (або гострим ножем) розріжте курку на порційні шматочки. Викладіть в миску і засипте приправами. Гарненько натріть курячі шматки приправою. Якщо у вас вдома немає готової суміші спецій для курки, то ви можете зробити свою власну суміш. Обов'язковими будуть тільки дрібно нарізану цибулю, пропущений через прес часник, сіль і перець. А далі - просто витрусити вашу коробочку зі спеціями. Що знайдете, то і використовуйте. З куркою дружать: пажитник, мелена паприка, koriandr, куркума, лавровий лист, розмарин, чебрець, базилік. Нехай курочка постоїть хвилин 10-15.

2. У каструлі з товстими стінками розігрійте три столові ложки рослинної олії і обсмажте шматочки курки протягом 10 хвилин. Скоринка повинна бути золотистою.

3. Очистіть і дрібно нарубати лук. У сковороду влийте ложку рослинної олії і обсмажте цибулю. Як тільки він стане золотистого кольору, додайте до нього томатне пюре, перець і цукор. Все перемішайте і залийте вином. Доведіть до кипіння, тушкуйте ще пару хвилин, потім перелийте до курки.

4. У сковороді, де тільки що смажили цибулю, розтопіть вершкове масло і додайте, помішуючи борошно. Злегка обсмажте її і влийте воду. Перемішайте і також відправляйте до курки.

5. Абрикоси промийте, зніміть з них шкірку, розріжте навпіл і виберіть кісточки. Половинки абрикосів відправте до курки. Потім тушкуйте страву на середньому вогні протягом 15 хвилин.

6. Кріп і петрушку промийте і дрібно нарубати. Додайте в каструлю з куркою і готуйте ще кілька хвилин.

Курка з абрикосами готова! Подавайте з рисом.

Смачного!

Схожі рецепти