Кекс з абрикосами
(покроковий рецепт з фото)
Соковитий, ароматний кекс з абрикосами може порадувати будь-якого. Абрикоси надають легку кислинку солодкої і повітряній масі кексу. Повірте, з чашкою чаю немає нічого кращого! Побалуйте себя!
Кекс з абрикосами можу віднести до категорії королівських рецептів за смаком. Ідеальне поєднання солодкого і кисленького! А про соковитості готового кексу і зовсім промовчу! Я впевнена, цей рецепт кексу з абрикосами стане одним з Ваших улюблених. Обов'язково спробуйте!
- Борошно - 1 Склянка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця курячі - 3 штуки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Алкоголь - 1 Ст. Ложка (вишнева настояка)
- Абрикос - 8-10 штук
1. Промийте абрикоси, обсушити. Розріжте їх на половинки, видаліть кісточки.
2. У сковороді з'єднайте 4 столові ложки цукру і 2 столові ложки води, доведіть до кипіння. Потім додайте коньяк. Викладіть в сироп половинки абрикосів, акуратно ложкою допоможіть їм повністю "скупатися" в ньому. Потім зніміть з вогню і відставте в сторону до охолодження.
3. Підготуйте необхідні продукти для тіста. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника. Борошно, розпушувач просійте в миску.
4. Цукор і розм'якшене вершкове масло збийте в пишну і світлу масу. Додайте яйця по одному, кожен раз збиваючи масу до однорідності. Акуратно введіть борошно з розпушувачем за допомогою лопатки. Перемішуйте до однорідності.
5. Форму для кексу змастіть маслом. Влийте тісто в змащену форму. У тісто боком застроміть половинки абрикосів. Випікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин.
6. Готовий кекс ще хвилин 10 потримайте в формі, акуратно вийміть, повністю остудіть. Смачного!