Рецепт Кекс з абрикосами фото

Кекс з абрикосами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Абрикос
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Кекси

Соковитий, ароматний кекс з абрикосами може порадувати будь-якого. Абрикоси надають легку кислинку солодкої і повітряній масі кексу. Повірте, з чашкою чаю немає нічого кращого! Побалуйте себя!

Кекс з абрикосами можу віднести до категорії королівських рецептів за смаком. Ідеальне поєднання солодкого і кисленького! А про соковитості готового кексу і зовсім промовчу! Я впевнена, цей рецепт кексу з абрикосами стане одним з Ваших улюблених. Обов'язково спробуйте!

  • Борошно - 1 Склянка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця курячі - 3 штуки
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Алкоголь - 1 Ст. Ложка (вишнева настояка)
  • Абрикос - 8-10 штук
кекс з абрикосами - фото крок 1
1. Промийте абрикоси, обсушити. Розріжте їх на половинки, видаліть кісточки.
кекс з абрикосами - фото крок 2
2. У сковороді з'єднайте 4 столові ложки цукру і 2 столові ложки води, доведіть до кипіння. Потім додайте коньяк. Викладіть в сироп половинки абрикосів, акуратно ложкою допоможіть їм повністю "скупатися" в ньому. Потім зніміть з вогню і відставте в сторону до охолодження.
кекс з абрикосами - фото крок 3
3. Підготуйте необхідні продукти для тіста. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника. Борошно, розпушувач просійте в миску.
кекс з абрикосами - фото крок 4
4. Цукор і розм'якшене вершкове масло збийте в пишну і світлу масу. Додайте яйця по одному, кожен раз збиваючи масу до однорідності. Акуратно введіть борошно з розпушувачем за допомогою лопатки. Перемішуйте до однорідності.
кекс з абрикосами - фото крок 5
5. Форму для кексу змастіть маслом. Влийте тісто в змащену форму. У тісто боком застроміть половинки абрикосів. Випікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин.
кекс з абрикосами - фото крок 6
6. Готовий кекс ще хвилин 10 потримайте в формі, акуратно вийміть, повністю остудіть. Смачного!

Схожі рецепти