Курка в сметанно-вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати смачний і корисний обід? Тоді вашій увазі пропоную досить простий рецепт курки в сметанно-вершковому соусі, яку можна подавати до столу з будь-яким гарніром.
Курка в сметанно-вершковому соусі в домашніх умовах може бути смаженої або тушкованої. Цей рецепт гарний тим, що його можна варіювати, в залежності від ваших смакових пристрастей. Додавання в соус різних спецій також може змінювати смак готового блюда, роблячи його щоразу різним.
- Курка - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Цибулина - 1 штука
- Вершки - 100 мілілітрів
- Паприка - 1 щіпка
1. Для початку необхідно вимити, просушити і обробити курку. Використовувати можна будь-які частини, в тому числі і філе. На сковороду налити трохи олії і відправити туди курку. Обсмажити на сильному вогні до появи золотистої скоринки. Рецепт приготування курки в сметанно-вершковому соусі можна злегка змінити і не обсмажувати в маслі (можна взагалі обійтися без попередньої обжарки птиці або викласти курку на суху сковороду).
2. Цибулину і часник очистити. Нарізати цибулю тонкими півкільцями, а часник пропустити через прес. Зелень вимити, просушити і подрібнити.
3. На окрему сковороду налити трохи олії і розігріти. Відправити туди цибулю з часником і обсмажити до золотистої скоринки.
4. Поки обсмажується цибуля і курка можна зайнятися соусом. Сметану з'єднати з вершками і перемішати. Додати дрібку солі, чорного перцю і меленої паприки, а також інші спеції за смаком.
5. З'єднати в одній сковороді обсмажену курку і цибулю. Залити все соусом і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати до готовності. Час приготування залежить від розміру шматочків.
6. Коли курка в сметанно-вершковому соусі в домашніх умовах готова на сковороду можна додати свіжу зелень, акуратно перемішати і зняти з вогню. При бажанні можна за 5 хвилин до готовності збільшити вогонь і довести курочку до рум'яної скоринки.