Курка в сметанно-сирному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування курки в сметанно-сирному соусі. В такому соусі курочка виходить апетитною і дуже смачною.
У процесі приготування цієї страви зі звичайних курячих стегенець виходить вишукане і дуже смачна страва. Основні інгредієнти, які використовуються в приготуванні, є: стегенця, сир і сметана.
- Вино біле або вода - 150 мілілітрів
- Крем - 100 грам
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Стегенця - 1.5 кілограма
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Перець і сіль - - За смаком
- Сир - 100 грам
1. Ошмаліваем стегенця, і добре промиваємо їх. Обробляє стегенця на стегна і гомілки, потім їх посолимо.
2. Додаємо в сметану хмелі-сунелі, червоного солодкого перцю, тиск часнику і чорного перцю. Якщо дане блюдо готується для дорослих, то сметану можна змішувати з білим вином або пивом, якщо ж воно готується для дітей, то додаємо воду.
3. Рослинним маслом змащуємо деко, викладаємо туди стегенця, заливаємо їх приготовленої сметанною сумішшю. Розігріваємо духову шафу і на тридцять хвилин відправляємо туди деко з стегенцями, вогонь повинен бути середнім.
4. На терку натираємо сир, для того, щоб він добре терся, його краще попередньо заморозити. Коли пройде тридцять хвилин, деко з духовки виймаємо і посипаємо стегенця тертим сиром. Хвилин на десять-п'ятнадцять ставимо деко назад в духову шафу.