Курка в клярі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Спасибі klyaru, якої обволікає м'ясо курки, вона виходить соковитою і ніжною. На гарнір до курячого м'ясо я подала овочі.
Курка в клярі в духовці запікається близько 20 хвилин, за цей час, використовуючи приготований кляр, можна обсмажити овочі та подати їх як гарнір.
- Куряче філе - 300 грам
- Кляр - 250 грам (крем, мука, спеції)
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Італійські трави - За смаком
1. Приготуємо заздалегідь кляр для курки. Підійде ніжний кляр, на основі молока або сметани, мінеральної води та борошна. Густота - сметани. Приправити сіллю і poperčite Клари, додайте італійські трави або спеції для курки. Куряче м'ясо вимити й обсушити серветкою.
2. Поріжте на тонкі шматочки куряче філе. НЕ солі. Курка повинна залишитися сухою, щоб краще взявся кляр.
3. Занурюємо курячі шматочки м'яса в кляр, вилочкою або кухарський голкою дістаємо.
4. Духовку розігріваємо до 230 градусів. Включаємо гриль. Викладаємо курку в Кларі на деко змащений, запікаємо хвилин 10-15. Дивіться за кольором курки.
5. Додатково я приготувала овочі в клярі. Порізала цибулю і моркву тонко, занурювала в кляр і смажила.
6. Смажимо овочі до рум'яної скоринки.
7. Зніміть готові шматочки курки з дека, подайте гарячими з овочами і соусом. Приємного!