Курка в клярі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Ну дуже смачна курочка виходить за цим рецептом, в моїй родині її люблять всі без винятку, навіть діти. Мяско неймовірно ніжне з ароматною рум'яною скоринкою завдяки клярі - пальчики оближеш.
Якщо ви часто задається питанням, щоб таке приготувати на вечерю швидко, економічно, та ще так щоб всім смачно було, я розповім вам, як зробити курку в клярі в мультиварці. Це те саме блюдо, яке завжди виходить чудово і розходиться на ура, і при цьому на його приготування потрібно зовсім небагато часу і сил. Ви можете зробити курку в клярі в мультиварці в домашніх умовах і подати її, скажімо, з пюре, рисом або овочевим салатом - смачно буде в будь-якому випадку, самі спробуйте.
1) Отже, промиваємо філе під проточною водою і викладаємо його на паперовий рушник, щоб висушити м'ясо, нарізаємо філе на порційні шматочки, злегка відбиваємо його і натираємо з усіх боків спеціями і сіллю.
2) У мисці змішуємо яйця, тертий на тертці сир, лимонний сік і подрібнену зелень. Збиваємо цю масу, додаємо в неї борошно і сіль, ретельно перемішуємо все так, щоб в клярі не було грудочок.
3) У приготовлений кляр опускаємо шматочки філе, перемішуємо все і залишаємо курку маринуватися на 30 хвилин.
4) Після закінчення часу змащуємо чашу мультиварки рослинним маслом, включаємо на ній режим "випічка" і встановлюємо час 30 хвилин. Викладаємо в розігріте масло шматочки філе в клярі і смажимо їх з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.
Взагалі-то, все гранично просто і досить швидко, ну і результат, звичайно ж, відмінний. Приємного вам апетиту!
- Куряче філе - 600 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 2-2, 5 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Сир - 50 грам
- Зелень свіжа - За смаком
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, Смесь приправ «карри»)
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
1) Отже, промиваємо філе під проточною водою і викладаємо його на паперовий рушник, щоб висушити м'ясо, нарізаємо філе на порційні шматочки, злегка відбиваємо його і натираємо з усіх боків спеціями і сіллю.
2) У мисці змішуємо яйця, тертий на тертці сир, лимонний сік і подрібнену зелень. Збиваємо цю масу, додаємо в неї борошно і сіль, ретельно перемішуємо все так, щоб в клярі не було грудочок.
3) У приготовлений кляр опускаємо шматочки філе, перемішуємо все і залишаємо курку маринуватися на 30 хвилин.
4) Після закінчення часу змащуємо чашу мультиварки рослинним маслом, включаємо на ній режим "випічка" і встановлюємо час 30 хвилин. Викладаємо в розігріте масло шматочки філе в клярі і смажимо їх з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.
Взагалі-то, все гранично просто і досить швидко, ну і результат, звичайно ж, відмінний. Приємного вам апетиту!