Курка, фарширована цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте варіант основного блюда? Тоді ось вам ідея - рецепт приготування курки, фаршированої цибулею, з маленьким сюрпризом. Повірте, це обов'язково варто спробувати.
Цей надзвичайно простий рецепт курки, фаршированої цибулею і манною крупою. Трохи несподівано? Начинка виходить дуже ситної і смачної, а курочка з хрусткою скоринкою і дуже соковита всередині.
- Курка - 1 штука
- Цибулина - 2-4 штук
- Борошно - 100-150 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Соус - За смаком (для маринаду)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Насамперед птицю потрібно вимити і добре обсушити. Натерти сіллю і перцем, змастити соусом до смаку. В якості маринаду в рецепт приготування курки, фаршированої цибулею можна використовувати також соєвий соус, гірчицю, сметану і все, що припаде до смаку. Щоб начинка не випадала, шию потрібно акуратно зашити.
2. Очистити цибулю і нарізати невеликими кубиками. Чим більше буде лука, тим соковитіше буде начинка.
3. На сковороді розігріти олію і відправити туди цибулю. Обсмажити до світлого золотистого кольору.
4. Окремо на сковороді з товстим дном (можна використовувати казан, наприклад) обсмажити трохи манку. Щоб крупа не згоріла, потрібно постійно помішувати.
5. Лук потрібно посолити трохи і всипати потроху манку. Ретельно перемішати і остудити трохи.
6. Перемістити начинку в курочку. При бажанні курка, фарширована цибулею в домашніх умовах може бути доповнена грибами, наприклад.
7. Викласти птицю в форму, змащену трохи рослинним маслом.
8. Накрити форму кришкою (можна використовувати фольгу, якщо немає кришки) і відправити в розігріту духовку. Випікається вона близько 1 годину (в залежності від розміру), а потім кришку можна зняти і підрум'янити.