Куліш з салом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 35 хв.
Куліш з салом - густий, ситний суп, який сподобається всім, хто любить пшоно. Готується просто і швидко. При мінімумі самих недорогих продуктів виходить корисне і смачне блюдо.
Опис приготування:
Густий, ароматний, ситний і смачний куліш приготувати не складе великих труднощів навіть недосвідченому кулінари. Такий суп називають ще польовим, оскільки готували його прямо в поле на обід для трудівників сільського господарства. А назва його походить від угорського слова"кёлеш" , що означає пшоно.
- Пшоно - 5-6 Ст. Ложок
- Сало - 70 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Кріп - 5 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
Підготуйте інгредієнти для приготування кулешу.
Пшоно ретельно помийте гарячою водою і викладіть в каструлю.
Залийте пшоно гарячою водою або бульйоном. Поставте каструлю на плиту і починайте варити куліш.
Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками. Викладіть в каструлю з пшоном.
Морква очистіть, помийте і дрібно наріжте. Додайте в каструлю.
Сало наріжте кубиками і викладіть в сковороду.
Цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду з салом.
Обсмажте сало з цибулею в сковороді.
Викладіть сало з цибулею в каструлю. Додати сіль за смаком кулес. Додайте лавровий лист.
Варіть куліш до готовності всіх інгредієнтів. В кінці додайте нарізану зелень кропу або петрушки.
Куліш з салом готовий. Смачного!