Рецепт Куліш з салом фото

Куліш з салом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Крупи , Пшоно і пшениця , Сало
Дієтичне харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 35 хв.

Куліш з салом - густий, ситний суп, який сподобається всім, хто любить пшоно. Готується просто і швидко. При мінімумі самих недорогих продуктів виходить корисне і смачне блюдо.

Опис приготування:

Густий, ароматний, ситний і смачний куліш приготувати не складе великих труднощів навіть недосвідченому кулінари. Такий суп називають ще польовим, оскільки готували його прямо в поле на обід для трудівників сільського господарства. А назва його походить від угорського слова"кёлеш" , що означає пшоно.

  • Пшоно - 5-6 Ст. Ложок
  • Сало - 70 грам
  • Картопля - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Вода - 1 літр
  • Кріп - 5 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
куліш з салом - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування кулешу.
куліш з салом - фото крок 2
Пшоно ретельно помийте гарячою водою і викладіть в каструлю.
куліш з салом - фото крок 3
Залийте пшоно гарячою водою або бульйоном. Поставте каструлю на плиту і починайте варити куліш.
куліш з салом - фото крок 4
Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками. Викладіть в каструлю з пшоном.
куліш з салом - фото крок 5
Морква очистіть, помийте і дрібно наріжте. Додайте в каструлю.
куліш з салом - фото крок 6
Сало наріжте кубиками і викладіть в сковороду.
куліш з салом - фото крок 7
Цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду з салом.
куліш з салом - фото крок 8
Обсмажте сало з цибулею в сковороді.
куліш з салом - фото крок 9
Викладіть сало з цибулею в каструлю. Додати сіль за смаком кулес. Додайте лавровий лист.
куліш з салом - фото крок 10
Варіть куліш до готовності всіх інгредієнтів. В кінці додайте нарізану зелень кропу або петрушки.
куліш з салом - фото крок 11
Куліш з салом готовий. Смачного!

Схожі рецепти