Кукурудзяні коржі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас під рукою виявилася кукурудзяна мука і ви не знаєте, що з неї можна приготувати, тоді пропоную вам швидкий і простий рецепт кукурудзяних коржів на сковороді.
Такі кукурудзяні коржі можна приготувати на сніданок або подати замість хліба. При бажанні можна додати в тісто цукор, тоді коржі можна подавати з солодким джемом або повидлом.
- Заголовок для палітурки - 400 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Щоб приготувати кукурудзяні коржі в домашніх умовах потрібно мінімум інгредієнтів і часу. Для початку необхідно просіяти кукурудзяну муку. Найкраще відміряти її кількість чашкою або склянкою. Висипати в невелику мисочку.
2. До борошна додати чайну ложку (можна навіть з гіркою) солі. Якщо ви хочете приготувати солодкі коржик, тоді знадобиться всього невелика щіпка.
3. Зробив, як зробити кукурудзяні коржі ще цікавіше? Можна додати улюблені спеції або сушені трави для аромату. Отже, тепер в ту ж чашку, якої відміряли кількість борошна, налити окріп. Це досить важливо, адже води повинно вийти рівно стільки, скільки борошна (по 2 склянки).
4. Тепер акуратно потрібно влити воду маленькими порціями, ретельно замішуючи тісто ложкою. Воно повинно вийти однорідним і без грудочок.
5. Отримане тісто потрібно розділити на 4-5 однакових частин. Незважаючи на те, що тісто може здатися занадто гарячим, працювати з ним потрібно досить швидко.
6. Скачавши акуратні кульки з тіста, трохи приплюснути їх руками, щоб вийшли коржі. В цей же час вже поставити сковороду на вогонь і налити рослинне масло.
7. Надіслати коржі на сковороду і обсмажити з двох сторін буквально 4-5 хвилин. Ось і весь рецепт приготування кукурудзяних коржів. Їх можна викласти попередньо на паперову серветку, щоб прибрати надлишки масла, і подавати до столу.