Кролик в сметані в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт кролика в сметані в горщику - так чи майже так на Русі готували кролятину в незапам'ятні часи. Кролик виходить соковитим ні ніжним - ідеальне святкове блюдо!
Нашим предкам не відязикаш в гастрономічною прозорливості - саме в сметані кролик виходить, мабуть, ніжніше за все. По перше, крем Кисла - а в кислому середовищі м'ясо розм'якшується (недарма до складу більшості маринадів входять оцет, сухе вино, кефір і т.Д.). По-друге, сметана жирна: пісна і сухувата кролятина потребує жирі, він теж робить її м'якше і соковитіше.
Гасіння в горщику підходить для кролика ідеально. Спочатку рецепт приготування кролика в сметані в горщику розрахований на м'який рівномірний жар російської печі, але і в сучасній духовці це блюдо вийде відмінним. Помилитися з пропорціями тут практично нереально - головне, не прогадати з кількістю, тому що такого кролика завжди виявляється мало.
- Кролик - 1 кілограм
- Картопля - 300 грам
- Гриби - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Крем - 2 склянки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Лавровий лист - 2 штуки