Рецепт Кролик в сметані в горщику фото

Кролик в сметані в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Кролик
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви

Класичний рецепт кролика в сметані в горщику - так чи майже так на Русі готували кролятину в незапам'ятні часи. Кролик виходить соковитим ні ніжним - ідеальне святкове блюдо!

Нашим предкам не відязикаш в гастрономічною прозорливості - саме в сметані кролик виходить, мабуть, ніжніше за все. По перше, крем Кисла - а в кислому середовищі м'ясо розм'якшується (недарма до складу більшості маринадів входять оцет, сухе вино, кефір і т.Д.). По-друге, сметана жирна: пісна і сухувата кролятина потребує жирі, він теж робить її м'якше і соковитіше.

Гасіння в горщику підходить для кролика ідеально. Спочатку рецепт приготування кролика в сметані в горщику розрахований на м'який рівномірний жар російської печі, але і в сучасній духовці це блюдо вийде відмінним. Помилитися з пропорціями тут практично нереально - головне, не прогадати з кількістю, тому що такого кролика завжди виявляється мало.

  • Кролик - 1 кілограм
  • Картопля - 300 грам
  • Гриби - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Крем - 2 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Лавровий лист - 2 штуки
кролик в сметані в горщику - фото крок 1
Кролика обробити на невеликі шматочки. Натерти сіллю і перцем.
кролик в сметані в горщику - фото крок 2
Цибулю почистити і нарізати пір'ям або півкільцями.
кролик в сметані в горщику - фото крок 3
Гриби - четвертинками. Дрібні можна розрізати навпіл.
кролик в сметані в горщику - фото крок 4
Картопля вимити, почистити і нарізати кубиками.
кролик в сметані в горщику - фото крок 5
Шматочки кролика обсмажити на сильному вогні в добре розігрітій олії до рум'яності.
кролик в сметані в горщику - фото крок 6
Часник почистити. Кожну часточку розчавити ножем.
кролик в сметані в горщику - фото крок 7
У кожен горщик покласти кілька шматочків м'яса. Потім - гриби, змішані з цибулею та картоплею. Кинути по зубчику часнику і шматочку лаврового листа, посолити і влити приблизно по півсклянки сметани. Додати трохи води, закрити горщики кришками і відправити в духовку (180З) в годину. Потім відкрити кришки і дати страві підрум'янитися при 200С приблизно 15 хвилин. Подавати гарячим. Смачного!

Схожі рецепти