Кролик в горщику
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках хороших гарячих страв на свята я часто зупиняю свій вибір на приготуванні в горщиках. Зручно подати в такому вигляді відразу порції, які і виглядають дуже симпатично.
Я пропоную вам рецепт, в якому описано, як приготувати кролика в горщику з помідорами. Можна взяти будь-яке м'ясо, тільки філейну частину. Кролик вважається самим дієтичним, і тому запечеться він швидше, а жиру майже не утворюється. Ніжне й ароматне м'ясо сподобається всім гостям.
- Кролик - 1 штука
- Печінка кролика - 1 штука
- Чебрець - 4 штуки (гілочки)
- Помідор - 1 кілограм
- Печериці - 300 грам
- Luk-salotų - 200 грам
- Вино червоне - 250 мілілітрів (напівсухе)
- Часник - 4 зубчики
- Петрушка - 1 пучок
- Борошно - 6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
У борошно влийте стільки води, щоб вийшло круте тісто. Укрийте його плівкою і залиште на півгодини.
Частини кролика обсмажте в олії до золотистої скоринки по обидва боки.
Промиті печериці обсмажте в олії до рум'яного кольору.
Почніть обсмажувати дрібно нарізану цибулю в маслі. Додайте до нього часточки помідорів. Тушіте 10 хвилин. Потім додайте подрібнену петрушку, часник, чебрець, сіль і перець. Прокрутіть через м'ясорубку печінку з невеликою кількістю вина. Додайте її в сковороду. Наполягати вино. Тушіте, помішуючи, 10 хвилин.
М'ясо розподіліть на 6 горщиків. Додайте гриби.
Залийте інгредієнти соусом зі сковороди.
Тісто тонко розкачати. Виріжте 6 кіл, щоб закрити ними горщики.
Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах протягом 30 хвилин. Смачного!