Кролик тушкований
(покроковий рецепт з фото)
Кролика не часто можна побачити на столі в будній день, але коли це трапляється, то блюдо точно збирає навколо себе всю сім'ю. Його аромат розноситься по всій квартирі, а смак виходить приголомшливим.
Якщо ви теж любите м'яке м'ясо з овочами, то подивіться, як приготувати кролика, тушкованого з морквою, грибами і цибулею. Ця страва робиться в глибокому казані або в каструлі з товстим дном. Спеції та приправи - на ваш смак, але спробуйте мій варіант, він простий.
- Кролик - 1 штука
- Борошно - 100 грам(75 г - для кролика, 25 г - для заправки)
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Селера, стебло - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вода - 650 мілілітрів(600 мл - для гасіння, 50 мл - для заправки)
- Сухе червоне вино - 450 мілілітрів
- Морква - 3-4 штук
- Картопля солодкий - 2 штуки
- Печериці - 230 грам
Кролика промийте і обробити на середні шматки.
М'ясо обваляйте в борошні. Викладіть його в розігріте масло (3 ст. Ложки) в каструлі. Обсмажте шматочки з обох боків до золотистої скоринки.
Наріжте селера і цибулю. Додайте овочі до кролику разом з водою, вином, сіллю, лавровим листом і перцем. Доведіть страву до кипіння. Зменшіть вогонь і тушкуйте все під кришкою 2 годину, іноді помішуючи.
Окремо обсмажте гриби, нарізані слайсами, з маслом, що залишилося. Зробіть рум'яної скоринки.
Через 2 години додайте до кролику смажені печериці, моркву і картоплю, нарізані шматочками. Готуйте все разом ще 25 хвилин.
Зробіть заправку, яка зробить блюдо густим. Перемішайте воду з борошном. Додайте суміш в блюдо. Перемішайте.
Відразу вимикайте вогонь і подавайте блюдо до столу. Смачного!