Кролик, тушкований з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Пропонуємо Вам дуже простий рецепт тушкованого кролика. Ніжне м'ясо відмінно поєднується з цибулею і дає відмінний результат. Кролик на подив легко знімається з кістки, так як виходить дуже м'яким. Можна подавати як легке святкове блюдо. Тушковане м'ясо підходить до багатьох гарнірів, особливо до овочевих. Смачного!
Дивіться, як приготувати ніжного і ситного кролика, тушкованого з цибулею. Почніть з обсмажування м'яса на сковороді, так воно пустить сік і придбає ароматну скоринку. А далі дотримуйтесь рецептом.
- Кролик - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вода - 400-500 грам
- Лимон - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Крем - За смаком
- Зелень - За смаком
- Каперсами - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Порізаного на шматки кролика потрібно обсмажити з двох сторін в рослинному маслі на сильному вогні. Коли з'явиться легка золотава скоринка, кролика перекладіть в ємність, в якій будете його гасити.
Зменшіть вогонь до середнього. Цибуля наріжте півкільцями і смажте в сковороді з рослинним маслом близько 4-5 хвилин.
Додайте борошно в цибулю і обсмажуйте ще 1 хвилину. Додайте бульйон або воду і, помішуючи, доведіть до кипіння. Після цього залийте кролика ароматної сумішшю. Вона повинна повністю покрити м'ясо. Якщо необхідно, додайте води. Додайте також 2 смужки цедри лимона і вичавіть з нього сік.
Доведіть страву до кипіння, посоліть і тушкуйте на невеликому вогні протягом 1, 5 - 2 годин. Коли м'ясо стане досить м'яким, відокремте його від кістки і відправте назад в бульйон на пару хвилин. Подавайте зі сметаною, зеленню або каперсами. Смачного!