Кролик, тушкований з цибулею і морквою
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо кролика вважається самим ніжним. Будь-яка домогосподарка повинна знати пару рецептів з ним. Поділюся своїм коханим: як приготувати кролика, тушкованого з цибулею і морквою.
З невеликої кількості інгредієнтів ми з вами спробуємо приготувати дуже смачне блюдо. Всі любителі м'ясного його точно оцінять. Тушкований кролик просто тане в роті, якщо дотримати потрібний час томління. А кілька овочів додадуть різні відтінки страви.
- Кролик - 1, 5 кілограма
- Морква - 400 грам
- Ріпчаста цибуля - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 400 грам
- Томатна паста - 50 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1, 5 чайних ложки
- Вода або бульйон - 2, 5 склянки
Промийте і очистіть кролика. Розріжте його на шматки. Натріть кожен перцем і сіллю.
Нагрійте сковороду, закиньте туди вершкове масло. Обсмажте м'ясо кролика на сильному вогні з одного боку 6 хвилин. Переверніть і обсмажуйте ще хвилин 7-9.
Лук наріжте півкільцями, а морква - кружальцями. Дістаньте кролика з сковороди і поки відкладіть. У цій сковороді доведіть до кипіння бульйон або воду.
Перекладіть м'ясо в казан. Залийте його закип'ятила бульйоном, закиньте порізані овочі. Поставте на вогонь до закипання.
Як блюдо закипить, додайте в нього сметану з томатною пастою. Долийте воду, щоб інгредієнти повністю в ній були. Гасіть на повільному вогні під кришкою близько години.
Подавайте блюдо зі свіжою зеленню. З гарніру найкраще підійде смажена картопля.