Рецепт Кролик, тушкований з цибулею і морквою фото

Кролик, тушкований з цибулею і морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Кролик
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Новий рік
Гарячі страви

М'ясо кролика вважається самим ніжним. Будь-яка домогосподарка повинна знати пару рецептів з ним. Поділюся своїм коханим: як приготувати кролика, тушкованого з цибулею і морквою.

З невеликої кількості інгредієнтів ми з вами спробуємо приготувати дуже смачне блюдо. Всі любителі м'ясного його точно оцінять. Тушкований кролик просто тане в роті, якщо дотримати потрібний час томління. А кілька овочів додадуть різні відтінки страви.

  • Кролик - 1, 5 кілограма
  • Морква - 400 грам
  • Ріпчаста цибуля - 250 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Крем - 400 грам
  • Томатна паста - 50 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1, 5 чайних ложки
  • Вода або бульйон - 2, 5 склянки
кролик, тушкований з цибулею і морквою - фото крок 1
Промийте і очистіть кролика. Розріжте його на шматки. Натріть кожен перцем і сіллю.
кролик, тушкований з цибулею і морквою - фото крок 2
Нагрійте сковороду, закиньте туди вершкове масло. Обсмажте м'ясо кролика на сильному вогні з одного боку 6 хвилин. Переверніть і обсмажуйте ще хвилин 7-9.
кролик, тушкований з цибулею і морквою - фото крок 3
Лук наріжте півкільцями, а морква - кружальцями. Дістаньте кролика з сковороди і поки відкладіть. У цій сковороді доведіть до кипіння бульйон або воду.
кролик, тушкований з цибулею і морквою - фото крок 4
Перекладіть м'ясо в казан. Залийте його закип'ятила бульйоном, закиньте порізані овочі. Поставте на вогонь до закипання.
кролик, тушкований з цибулею і морквою - фото крок 5
Як блюдо закипить, додайте в нього сметану з томатною пастою. Долийте воду, щоб інгредієнти повністю в ній були. Гасіть на повільному вогні під кришкою близько години.
кролик, тушкований з цибулею і морквою - фото крок 6
Подавайте блюдо зі свіжою зеленню. З гарніру найкраще підійде смажена картопля.

Схожі рецепти