Крем-суп з селери
(покроковий рецепт з фото)
Селера славиться своїми якостями, особливо в тому, що стосується схуднення і насичення організму корисними речовинами. Правда, сам корінь гризти не будеш, але він хороший для крем-супу з селери.
Густий насичений крем-суп з селери володіє чудовим смаком і не менш казковим ароматом. Такий корисний суп рекомендую на обід, особливо тим, хто піклується про зайві калорії. Крем-суп з селери можна приправити різними добавками - горішками, зеленню, сухариками, подати зі сметаною або сьомгою. Безумовно, при приготуванні крем-супу не обійтися без блендера.
Отже, як приготувати крем-суп з селери?
1. Корінь селери промийте, очистіть і наріжте невеликими кубиками.
2. Картопля очистіть, промийте і також наріжте кубиками.
3. Стовбур цибулі-порею поріжте кружечками.
4. У великій каструлі розтопіть вершкове масло, додайте до нього оливкової (краще рафінованого, без запаху). Оливкова олія можна замінити рослинним. Розігрійте і обсмажте нарізану селеру, потім викладіть цибулю-порей і картоплю. Все посоліть і перемішайте. Накрийте кришкою і потім протягом 15 хвилин на повільному вогні. Періодично заважайте. Овочі повинні стати м'якими, але не рум'яними.
5. Додайте готовий бульйон (можна на кубику), воду або воду з молоком (згідно з рецептом). Вогонь збільште і доведіть до кипіння. Потім накрийте кришкою, зменшіть вогонь до середнього або ще менше і варіть протягом 15-20 хвилин. Овочі повинні бути м'якими.
6. Готовий суп збийте блендером. Можна додати сир брі або інший сир з блакитною пліснявою.
7. Вилийте в тарілки, прикрасьте смаженими горішками або сухариками. Подавайте зі сметаною.
Смачного!
- Селера (корінь) - 500 грам
- Картопля - 3 штуки(300-400 г)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Лук-пориста - 1 штука
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вода або овочевий бульйон - 2 L (можна по літру води / бульйону і молока.)
- Сир з блакитною цвіллю або брі - 50 грам (можна не додавати.)
- Арахіс або волоські горіхи (смажені) - - За смаком (для прикраси. Можна не додавати.)
Отже, як приготувати крем-суп з селери?
1. Корінь селери промийте, очистіть і наріжте невеликими кубиками.
2. Картопля очистіть, промийте і також наріжте кубиками.
3. Стовбур цибулі-порею поріжте кружечками.
4. У великій каструлі розтопіть вершкове масло, додайте до нього оливкової (краще рафінованого, без запаху). Оливкова олія можна замінити рослинним. Розігрійте і обсмажте нарізану селеру, потім викладіть цибулю-порей і картоплю. Все посоліть і перемішайте. Накрийте кришкою і потім протягом 15 хвилин на повільному вогні. Періодично заважайте. Овочі повинні стати м'якими, але не рум'яними.
5. Додайте готовий бульйон (можна на кубику), воду або воду з молоком (згідно з рецептом). Вогонь збільште і доведіть до кипіння. Потім накрийте кришкою, зменшіть вогонь до середнього або ще менше і варіть протягом 15-20 хвилин. Овочі повинні бути м'якими.
6. Готовий суп збийте блендером. Можна додати сир брі або інший сир з блакитною пліснявою.
7. Вилийте в тарілки, прикрасьте смаженими горішками або сухариками. Подавайте зі сметаною.
Смачного!