Козинаки з насіння
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися рецептом приготування козинак з насіння - найулюбленіша солодкість до чаю. Сподобається і дорослим, і дітям.
Козинаки для мене - це смак дитинства. Ніякі тістечка або шоколадки не замінять карамельного смаку хрустких прожарених насіння, які можна вмочити в чаї. Для приготування козинак з насіння раджу брати більше меду, НЕ пісочний - здоровіше буде. Та й щоб урізноманітнити страву можна додати трохи кунжуту (по бажанню).
- Насіння - 150 грам
- Кунжут - 30 грам
- Мед - 180 грам
- Цукор - 30 грам
- Сік лимона - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Обсмажте насіння.
Також обсмажте кунжут.
У каструльці змішайте мед і цукор, додайте сік лимона. Помішуйте на середньому вогні, поки цукор не розчиниться.
Всипаємо до меду і цукру насіння. Постійно помішувати протягом 8-10 хвилин, поки суміш не загусне і не стане більш коричневої.
Викладаємо на плоску тарілку суміш, акуратно мокрими руками вирівнюємо, даємо охолонути і затвердіти.
Потім розламайте на ромбики (або квадратики, що у кого вийде). Подавати можна козинаки з насіння з чаєм або кавою. Смачного)