Рецепт Коза в духовці з картоплею фото

Коза в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 50 хв.

Ситний обід або вечерю легко приготувати при наявності козлятини і картоплі. Щоб м'ясо не пахло, заздалегідь замаринуйте його в будь-якому маринаді, соусі, натріть м'ятою. Готується козлятина не менше 50 хвилин.

Опис приготування:

Коза з картоплею - дуже ароматне і смачне блюдо, яке ви можете без праці приготувати в духовці. Його подають тільки гарячим, так як м'ясо в холодному вигляді має специфічний присмак, але і його легко можна видалити маринадом, соусами, приправами. Не забудьте про гірчицю або соління.

  • Коза - 0, 7 кілограма (реберця)
  • Картопля - 3-4 штук
  • Сіль - 3 щіпки
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 0, 5 склянки
коза в духовці з картоплею - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
коза в духовці з картоплею - фото крок 2
Змастіть форму рослинним маслом. Очистіть картопля від шкірки і промийте його у воді. Потім наріжте великими скибочками і викладіть у форму. Мілко не нарізайте, інакше отримаєте картопляне пюре. Приправити сіллю і перцем.
коза в духовці з картоплею - фото крок 3
Козлятину промийте у воді. Бажано зрізати з м'яса все плівки, якими воно багате, так як вони в процесі запікання стиснуться і перекрутять м'ясо. Наріжте м'ясо на частини і викладіть їх поверх картопляного шару. Картопля обов'язково повинен бути знизу, щоб він вбирав м'ясний сік і жир. Посоліть і поперчіть м'ясо.
коза в духовці з картоплею - фото крок 4
Влийте по стінці форми теплу воду. Розігрійте духовку до 200 градусів і накрийте форму фольгою, помістіть її в духовку на 50-60 хвилин. Час запікання залежить від величини нарізки м'яса.
коза в духовці з картоплею - фото крок 5
За кілька хвилин до готовності видаліть фольгу і дайте страві підрум'янитися.
коза в духовці з картоплею - фото крок 6
Викладіть страву на тарілки і подавайте до столу. Козлятину, як і баранину, їдять тільки гарячої!

Схожі рецепти