Баранина з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам запропонувати дуже простий рецепт баранини з картоплею в духовці. Вийде смачне і ароматне блюдо, але без специфічного запаху баранчика, Не бійтеся! Дуже рекомендую, дійсно смачно!
Як вид, це досить простий рецепт приготування баранини з картоплею в духовці, і зусиль від вас багато не потрібно. Взагалі, головне в готуванні баранчика - це прибрати жорсткість і специфічний запах. З цим завданням чудово впорається оливкова олія і часник. Правда, в своєму описі готування баранини з картоплею в духовці в домашніх умовах я забула описати, що м'ясо перед тим, як викласти на деко, треба нашпигувати пластинками часнику. Вибачте, сподіваюся, на вашій готуванні це не відіб'ється!
- Баранина - 1.5 кілограма (задня нога або сідло)
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля - 5 штук
- Часник - 7 зубчиків
- Масло оливкове - 50 грам
- Спеції - За смаком
1. Нарізаємо м'ясо. Видаляємо плівочки і сухожилля, а жир не викидаємо, і ріжемо маленькими шматочками.
2. Викладаємо на деко шматочки жиру і цибулю півкільцями. Можна деко застелити папером або фольгою, але взагалі за рахунок жиру пригоряти не повинно.
3. Викладаємо м'ясо шматочками, кропимо маслом, солимо і перчимо. Наверх викладаємо часточки картоплі, солимо і перчимо. Додамо спеції і відправимо в розігріту духовку на 40 хвилин.
4. Смачного!