Котлети з капусти
(покроковий рецепт з фото)
Прості і смачні котлети з капусти - вельми бюджетне і незвичайне блюдо. Такі котлетки припадуть до смаку навіть діткам. Відмінне блюдо для розвантажувального дня.
Простий рецепт капустяних котлет дозволить вам приготувати нове смачна страва з капусти. Такі хрусткі котлетки - особливо якщо зробити паніровці товстіший - чомусь навіть нагадують смажені пиріжки з капустою. Саме таке враження вони справили на моїх дітей, коли я вперше приготувала котлети з капусти. Такі котлети дуже популярні в нашій родині під час посту. Тільки в цей період я заміняю яйця на крохмаль. Виходить смачно і незвично. Можна додавати смажені цибулю та моркву. Експериментуйте, міняйте класичний рецепт котлет з капусти і винаходьте нові варіанти.
- Капуста - 500 грам
- Яйце - 1-2 штук
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка (без верху)
- Панірувальні сухарі - 100 грам
- Рослинна олія - 150 грам
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
Подрібнюємо капусту в блендері. Тільки не до стану кашки, а просто до дрібної крихти.
Наливаємо буквально ложку масла на сковорідку, викладаємо на неї капусту, солимо і тушкуємо під кришкою хвилин 10-15. Потім додаємо томатну пасту і не накриваючи кришкою тушкуємо, поки не випарується майже вся рідина.
У злегка остигнула капусту вбиваємо яйця і додаємо перець. Добре вимішуємо.
Формуємо з отриманої маси котлетки. Обсипаємо їх сухарями.
І смажимо на розігрітій олії до рум'яної скоринки.