Рецепт Котлети з горбуші в духовці фото

Котлети з горбуші в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.

Рибні котлети не тільки смачні, але і корисні. Однак не всі люблять жирні і смажені страви. Це дивно простий рецепт котлет з горбуші в духовці, який під силу повторити кожному.

Опис приготування:

Рецепт приготування котлет з горбуші в духовці досить простий. Використовувати можна вже готове рибне філе, тоді процес займе менше часу. Якщо риба ціла, тоді необхідно ретельно очистити її від кісток.

1. Для початку потрібно подрібнити філе. Зробити це можна за допомогою блендера або м'ясорубки. Однак текстура фаршу не повинна бути занадто однорідної.

2. Рис промити, відварити до неповної готовності і знову промити.

3. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити. Використовувати можна все, що є під рукою - базилік, цибуля, петрушку, кріп або кинзу.

4. З'єднати в глибокій мисці фарш, рис і зелень.

5. Додати яйце, посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна доповнити фарш ще спеціями для риби.

6. Щоб котлетки добре ліпилися, руки попередньо краще змочити. Сформувати з фаршу котлетки.

7. На сковороду налити трохи олії і обсмажити котлети з двох сторін на сильному вогні. Це дозволить їм зберегти форму.

8. Обсмажені котлети викласти на деко і відправити в попередньо розігріту духовку хвилин на 20.

Подавати котлети з горбуші в духовці в домашніх умовах можна з улюбленим гарніром або свіжими овочами. При бажанні можна також приготувати томатний соус.


  • Горбуші - 500 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Зелень - 50 грам
  • Мал - 50 грам (по бажанню)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1-2 чайних ложок
Рецепт приготування котлет з горбуші в духовці досить простий. Використовувати можна вже готове рибне філе, тоді процес займе менше часу. Якщо риба ціла, тоді необхідно ретельно очистити її від кісток.

1. Для початку потрібно подрібнити філе. Зробити це можна за допомогою блендера або м'ясорубки. Однак текстура фаршу не повинна бути занадто однорідної.

2. Рис промити, відварити до неповної готовності і знову промити.

3. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити. Використовувати можна все, що є під рукою - базилік, цибуля, петрушку, кріп або кинзу.

4. З'єднати в глибокій мисці фарш, рис і зелень.

5. Додати яйце, посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна доповнити фарш ще спеціями для риби.

6. Щоб котлетки добре ліпилися, руки попередньо краще змочити. Сформувати з фаршу котлетки.

7. На сковороду налити трохи олії і обсмажити котлети з двох сторін на сильному вогні. Це дозволить їм зберегти форму.

8. Обсмажені котлети викласти на деко і відправити в попередньо розігріту духовку хвилин на 20.

Подавати котлети з горбуші в духовці в домашніх умовах можна з улюбленим гарніром або свіжими овочами. При бажанні можна також приготувати томатний соус.

Схожі рецепти