Косовик
(покроковий рецепт з фото)
Косовікі - це невеликі пиріжки, які за старою російською традицією пекли нареченої для сватання. Чим тонше розкачати тісто? тим вміли рахувати наречена! дивіться, як приготувати косовік!
У бідних сім'ях косовікі прийнято було робити з цукром, саме цей рецепт я сьогодні і покажу. У багатьох сім'ях косовікі пекли з грибами, ягодами, сиром. Тісто може бути і дріжджовим, головне - максимально тонко його розкачати і зліпити красивий пиріжок. Отже, дивіться як спекти косовікі!
- Борошно - 2 склянки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 13 Ст. Ложок(1 ст.Л в тісто, інше для начинки)
- Масло рослинне - 1 Склянка (для смаження)

Підготуйте продукти - і приступимо!

Візьміть зручну глибоку мисочку для тесту. Вбийте туди яйце, додайте столову ложку цукру, сметану і молоко.

Невеликими порціями всипати борошно і почніть заміс тесту.

Тісто має вийде крутим! Загорніть його в харчову плівку або пакет і залиште на 30 хвилин.

Розділити тісто 24 частини. Кожну розкачати качалкою максимально тонко!

Покладіть на одну сторону 0, 5 столової ложки цукру.

І клеїмо кінець. Це можна зробити різними способами, я просто придавила вилочкою.

Розігрійте рослинне масло добре. Кладите косовики, смажте їх по хвилинці з кожного боку.

Косовікі готові! Телефонуйте на весілля та обслуговуйте! Смачного!