Рецепт Косовик фото

Косовик
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 24
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Косовікі - це невеликі пиріжки, які за старою російською традицією пекли нареченої для сватання. Чим тонше розкачати тісто? тим вміли рахувати наречена! дивіться, як приготувати косовік!

Опис приготування:

У бідних сім'ях косовікі прийнято було робити з цукром, саме цей рецепт я сьогодні і покажу. У багатьох сім'ях косовікі пекли з грибами, ягодами, сиром. Тісто може бути і дріжджовим, головне - максимально тонко його розкачати і зліпити красивий пиріжок. Отже, дивіться як спекти косовікі!

  • Борошно - 2 склянки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 13 Ст. Ложок(1 ст.Л в тісто, інше для начинки)
  • Масло рослинне - 1 Склянка (для смаження)
косовик - фото крок 1
Підготуйте продукти - і приступимо!
косовик - фото крок 2
Візьміть зручну глибоку мисочку для тесту. Вбийте туди яйце, додайте столову ложку цукру, сметану і молоко.
косовик - фото крок 3
Невеликими порціями всипати борошно і почніть заміс тесту.
косовик - фото крок 4
Тісто має вийде крутим! Загорніть його в харчову плівку або пакет і залиште на 30 хвилин.
косовик - фото крок 5
Розділити тісто 24 частини. Кожну розкачати качалкою максимально тонко!
косовик - фото крок 6
Покладіть на одну сторону 0, 5 столової ложки цукру.
косовик - фото крок 7
І клеїмо кінець. Це можна зробити різними способами, я просто придавила вилочкою.
косовик - фото крок 8
Розігрійте рослинне масло добре. Кладите косовики, смажте їх по хвилинці з кожного боку.
косовик - фото крок 9
Косовікі готові! Телефонуйте на весілля та обслуговуйте! Смачного!

Схожі рецепти