Рецепт Корж молочний по ГОСТу фото

Корж молочний по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко , Вершкове масло
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей
Випічка , Коржики
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 45 хв.

Вони, кому за 40, прекрасно пам'ятають смак цих коржів. М'які і ароматні, саме ними ми ласували на перервах в школі. А готуються вони дуже легко і просто. Згадаймо дитинство і порадуємо себе солодким!

Опис приготування:

Смачні та ароматні коржі багатьом нагадають дитинство, адже саме вони найчастіше продавалися в шкільних буфетах. Дивіться, як приготувати молочний корж по ГОСТу будинку. Це зовсім не так складно, як може здатися. Переконайтеся в цьому, скориставшись цим простим рецептом. Особливо смачні коржі не відразу після випікання, а на другий день.

  • Молоко - 100 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Масло рослинне - 20 грам
  • Цукор - 265 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 510 грам
  • Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
корж молочний по ГОСТу - фото крок 1
Вибиваємо яйце в невелику мисочку, розбовтуватися до однорідності і половину переливаємо в іншу невелику ємність. Одна частина піде в тісто, а інший ми будемо змащувати коржі.
корж молочний по ГОСТу - фото крок 2
М'яке вершкове масло збиваємо з цукром до однорідного стану. Додаємо молоко, половину яйця, рослинна олія, сіль і ванільний цукор. Ще раз добре збиваємо-перемішуємо.
корж молочний по ГОСТу - фото крок 3
Додаємо борошно, змішану з розпушувачем. Замішуємо тісто. Воно повинно бути гладким і не липнути до рук.
корж молочний по ГОСТу - фото крок 4
Стіл злегка присипаємо борошном і розгортаємо тісто в пласт товщиною приблизно 6-7 мм. По верху можна видавити малюнок. І вирізаємо коржі, діаметром 8-9 см.
корж молочний по ГОСТу - фото крок 5
Деко застилає пергаментом і викладаємо коржі на відстані один від одного.
корж молочний по ГОСТу - фото крок 6
Змащуємо яйцем, що залишилося і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 10-12.
корж молочний по ГОСТу - фото крок 7
Остужаем коржі на решітці. Смачного!

Схожі рецепти