Корж молочний по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Вони, кому за 40, прекрасно пам'ятають смак цих коржів. М'які і ароматні, саме ними ми ласували на перервах в школі. А готуються вони дуже легко і просто. Згадаймо дитинство і порадуємо себе солодким!
Смачні та ароматні коржі багатьом нагадають дитинство, адже саме вони найчастіше продавалися в шкільних буфетах. Дивіться, як приготувати молочний корж по ГОСТу будинку. Це зовсім не так складно, як може здатися. Переконайтеся в цьому, скориставшись цим простим рецептом. Особливо смачні коржі не відразу після випікання, а на другий день.
- Молоко - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Масло рослинне - 20 грам
- Цукор - 265 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 510 грам
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Вибиваємо яйце в невелику мисочку, розбовтуватися до однорідності і половину переливаємо в іншу невелику ємність. Одна частина піде в тісто, а інший ми будемо змащувати коржі.
М'яке вершкове масло збиваємо з цукром до однорідного стану. Додаємо молоко, половину яйця, рослинна олія, сіль і ванільний цукор. Ще раз добре збиваємо-перемішуємо.
Додаємо борошно, змішану з розпушувачем. Замішуємо тісто. Воно повинно бути гладким і не липнути до рук.
Стіл злегка присипаємо борошном і розгортаємо тісто в пласт товщиною приблизно 6-7 мм. По верху можна видавити малюнок. І вирізаємо коржі, діаметром 8-9 см.
Деко застилає пергаментом і викладаємо коржі на відстані один від одного.
Змащуємо яйцем, що залишилося і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 10-12.
Остужаем коржі на решітці. Смачного!