Конвертики з листкового дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю таку випічку! Вона завжди з'являється на столі дуже до речі. Вона може бути і солоної, і солодкої. Тому сьогодні розповім, як приготувати конвертики з листкового дріжджового тіста.
Пропоную дуже смачний рецепт конвертиків з бездріжджового листкового тіста. Начинка може бути будь-який. Якщо ви використовуєте інший вид начинки, то врахуйте це. У начинку з ягід краще додати трохи крохмалю, щоб сік не витікав при запіканні.
- Листкове тісто - 500 грам (готове)
- Яблуко - 3 штуки
- Жовток - 1 штука
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Кориця мелена - 2 Ст. Ложки
Для приготування конвертиків з листкового дріжджового тіста нам треба взяти саме тісто. Разморозьте його. Стіл присипте борошном, розкачайте тісто в пласт товщиною 0, 5 см.
Яблучну м'якоть нарізати кубиками. Тісто наріжте на квадрати.
Зверху на яблука викладіть чайну ложку цукру. При запіканні цукор з'єднається з яблучним соком і утворюється карамель.
Додайте трохи кориці. З'єднайте краю тесту, уклавши начинку всередині. Вийдуть так звані конвертики. Добре з'єднайте краю. Найкраще внутрішній край квадратів промазати збитим жовтком. Тоді при запіканні яблучна карамель НЕ розтечеться.
Викладіть конвертики на деко, застелений папером для випічки. Змастіть кожен конвертик збитим жовтком. Розігрійте духовку до 200 градусів (15 хвилин). Випікайте конвертики в духовці.
Подайте конвертики до столу, присипавши їх цукровою пудрою.