Рецепт Консервовані вишні фото

Консервовані вишні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Вишня
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки, Консервація

Консервовані вишні відмінно підходять для прикраси випічки, десертів і в коктейлі. До того ж, такі вишеньки надзвичайно смачні. Приготувати самостійно консервовані вишні - простіше простого!

Для цього простого рецепту консервації вишень раджу брати солодкі сорти ягід. У вас вийде баночка. Для бажаючих ставити більше - головне - зберегти пропорції. Такі вишні смачно їсти як в якості самостійного десерту, так і як смачне додаток до нього. Мої онуки люблять консервовану вишню з сиром або з вершками, я ж додаю до морозива і прикрашаю торти. Взимку консервовані вишні - справжня знахідка!

До речі, лайм в рецепті можете замінити на лимон, тобто. Просто взяти більше ложок лимонного соку. Але, я думаю, все ж лайм привносить свою лепту смаку консервованої вишні. Спробуйте різні варіанти і виберіть свій улюблений.

Для того, щоб законсервувати солодку вишню, треба:

1. Промити вишні, видалити з них кісточки і скласти в каструлю.

2. Додати до вишень сік лайма і лимона, корицю. Акуратно перемішати.

3. Поставити суміш на середній вогонь і довести до кипіння.

4. Коли вишня закипить додати цукор і пектин, перемішати і кип'ятити протягом трьох хвилин.

5. Простерилізувати банки, розлити гарячу вишню по ним, почекати 10 хвилин і закатати стерильними кришками.

Смачного! Бажаю створювати нові кулінарні вишневі шедеври!

Зберігайте консервовану вишню в прохолодному, темному місці.

  • Вишня - 8 склянок
  • Цукор - 8 склянок
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 4 Ст. Ложки
  • Сік лайма - 2 Ст. Ложки
  • Пектин (в упаковці, порошок) - 2 штуки
Для цього простого рецепту консервації вишень раджу брати солодкі сорти ягід. У вас вийде баночка. Для бажаючих ставити більше - головне - зберегти пропорції. Такі вишні смачно їсти як в якості самостійного десерту, так і як смачне додаток до нього. Мої онуки люблять консервовану вишню з сиром або з вершками, я ж додаю до морозива і прикрашаю торти. Взимку консервовані вишні - справжня знахідка!

До речі, лайм в рецепті можете замінити на лимон, тобто. Просто взяти більше ложок лимонного соку. Але, я думаю, все ж лайм привносить свою лепту смаку консервованої вишні. Спробуйте різні варіанти і виберіть свій улюблений.

Для того, щоб законсервувати солодку вишню, треба:

1. Промити вишні, видалити з них кісточки і скласти в каструлю.

2. Додати до вишень сік лайма і лимона, корицю. Акуратно перемішати.

3. Поставити суміш на середній вогонь і довести до кипіння.

4. Коли вишня закипить додати цукор і пектин, перемішати і кип'ятити протягом трьох хвилин.

5. Простерилізувати банки, розлити гарячу вишню по ним, почекати 10 хвилин і закатати стерильними кришками.

Смачного! Бажаю створювати нові кулінарні вишневі шедеври!

Зберігайте консервовану вишню в прохолодному, темному місці.

Схожі рецепти