Консервовані вишні
(покроковий рецепт з фото)
Консервовані вишні відмінно підходять для прикраси випічки, десертів і в коктейлі. До того ж, такі вишеньки надзвичайно смачні. Приготувати самостійно консервовані вишні - простіше простого!
Для цього простого рецепту консервації вишень раджу брати солодкі сорти ягід. У вас вийде баночка. Для бажаючих ставити більше - головне - зберегти пропорції. Такі вишні смачно їсти як в якості самостійного десерту, так і як смачне додаток до нього. Мої онуки люблять консервовану вишню з сиром або з вершками, я ж додаю до морозива і прикрашаю торти. Взимку консервовані вишні - справжня знахідка!
До речі, лайм в рецепті можете замінити на лимон, тобто. Просто взяти більше ложок лимонного соку. Але, я думаю, все ж лайм привносить свою лепту смаку консервованої вишні. Спробуйте різні варіанти і виберіть свій улюблений.
Для того, щоб законсервувати солодку вишню, треба:
1. Промити вишні, видалити з них кісточки і скласти в каструлю.
2. Додати до вишень сік лайма і лимона, корицю. Акуратно перемішати.
3. Поставити суміш на середній вогонь і довести до кипіння.
4. Коли вишня закипить додати цукор і пектин, перемішати і кип'ятити протягом трьох хвилин.
5. Простерилізувати банки, розлити гарячу вишню по ним, почекати 10 хвилин і закатати стерильними кришками.
Смачного! Бажаю створювати нові кулінарні вишневі шедеври!
Зберігайте консервовану вишню в прохолодному, темному місці.
- Вишня - 8 склянок
- Цукор - 8 склянок
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 4 Ст. Ложки
- Сік лайма - 2 Ст. Ложки
- Пектин (в упаковці, порошок) - 2 штуки
До речі, лайм в рецепті можете замінити на лимон, тобто. Просто взяти більше ложок лимонного соку. Але, я думаю, все ж лайм привносить свою лепту смаку консервованої вишні. Спробуйте різні варіанти і виберіть свій улюблений.
Для того, щоб законсервувати солодку вишню, треба:
1. Промити вишні, видалити з них кісточки і скласти в каструлю.
2. Додати до вишень сік лайма і лимона, корицю. Акуратно перемішати.
3. Поставити суміш на середній вогонь і довести до кипіння.
4. Коли вишня закипить додати цукор і пектин, перемішати і кип'ятити протягом трьох хвилин.
5. Простерилізувати банки, розлити гарячу вишню по ним, почекати 10 хвилин і закатати стерильними кришками.
Смачного! Бажаю створювати нові кулінарні вишневі шедеври!
Зберігайте консервовану вишню в прохолодному, темному місці.