Рецепт Конфітюр зі слив на зиму фото

Конфітюр зі слив на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Слива
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Заготовки , Джем
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Джем - це одна з різновидів джему з цілими фруктами і ягодами або їх шматочками в густому сиропі. Ви з задоволенням вип'єте чашку чаю і поласувати домашньою випічкою з конфітюром зі слив!

Опис приготування:

Це класичний рецепт, як приготувати конфітюр зі слив на зиму. Сливу вибирайте стиглу, можна і переспілі.

Я готую його без додавання пектину або желфікс, виходить прекрасний густий джем. Готуйте з задоволенням!

  • Слива - 1 кілограм
  • Цукор - 500 грам
конфітюр зі слив на зиму - фото крок 1
Зливи помийте і розріжте на шматочки, видаліть у них кісточки. Складіть сливи в каструлю з товстим дном.
конфітюр зі слив на зиму - фото крок 2
Засипте їх цукром і подрібніть занурювальним блендером до маленьких шматочків.
конфітюр зі слив на зиму - фото крок 3
На середньому вогні доведіть до кипіння, зніміть піну. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть до загустіння протягом 40 хвилин, періодично помішуючи.
конфітюр зі слив на зиму - фото крок 4
Перевірте готовність конфитюра. Крапля джему при охолодженні не повинна розтікатися на сухому блюдце.
конфітюр зі слив на зиму - фото крок 5
Готовий конфітюр розлийте по стерилізованим банкам і закатати кришками. Зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти