Конфітюр зі слив на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Джем - це одна з різновидів джему з цілими фруктами і ягодами або їх шматочками в густому сиропі. Ви з задоволенням вип'єте чашку чаю і поласувати домашньою випічкою з конфітюром зі слив!
Це класичний рецепт, як приготувати конфітюр зі слив на зиму. Сливу вибирайте стиглу, можна і переспілі.
Я готую його без додавання пектину або желфікс, виходить прекрасний густий джем. Готуйте з задоволенням!
- Слива - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
Зливи помийте і розріжте на шматочки, видаліть у них кісточки. Складіть сливи в каструлю з товстим дном.
Засипте їх цукром і подрібніть занурювальним блендером до маленьких шматочків.
На середньому вогні доведіть до кипіння, зніміть піну. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть до загустіння протягом 40 хвилин, періодично помішуючи.
Перевірте готовність конфитюра. Крапля джему при охолодженні не повинна розтікатися на сухому блюдце.
Готовий конфітюр розлийте по стерилізованим банкам і закатати кришками. Зберігайте в прохолодному місці.