Конфітюр з ківі
(покроковий рецепт з фото)
Любіть не тільки смачні, але і корисні солодощі? Тоді пропоную вам на замітку відмінний варіант - конфітюр з ківі. Його можна їсти відразу або зберігати в холодильнику під щільно закритою кришкою.
Приготувати конфітюр з ківі в домашніх умовах можна за допомогою кухонної плити, а також мультиварки або хлібопічки.
1. Ківі необхідно очистити і нарізати невеликими шматочками.
2. Вичавити сік або лайма чи лимона. При бажанні також можна додати трохи тертої цедри.
3. Ківі з лимонним соком поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити близько 5-7 хвилин.
4. Потім додати цукор (його кількість залежить від солодощі ківі і ваших смакових пристрастей). Перемішати. При необхідності додати трохи води. Варити на повільному вогні до загусання.
Цей рецепт приготування конфітюру з ківі можна використовувати і для кухонної техніки, якщо серед програм є "варення" .
5. У невеликій кількості теплої води розчинити желатин.
6. Додати його в каструлю з ківі. Перемішати як слід.
7. Вже через 2-3 хвилини конфітюр можна зняти з вогню.
Його можна відразу розлити по банках, а після охолодження накрити щільними кришками і прибрати в холодильник.
- Ківі - 1 кілограм
- Цукор - 500-600 грам
- Вапно або лимонний - 1 штука
- Желатин - 1 Чайна ложка
1. Ківі необхідно очистити і нарізати невеликими шматочками.
2. Вичавити сік або лайма чи лимона. При бажанні також можна додати трохи тертої цедри.
3. Ківі з лимонним соком поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити близько 5-7 хвилин.
4. Потім додати цукор (його кількість залежить від солодощі ківі і ваших смакових пристрастей). Перемішати. При необхідності додати трохи води. Варити на повільному вогні до загусання.
Цей рецепт приготування конфітюру з ківі можна використовувати і для кухонної техніки, якщо серед програм є "варення" .
5. У невеликій кількості теплої води розчинити желатин.
6. Додати його в каструлю з ківі. Перемішати як слід.
7. Вже через 2-3 хвилини конфітюр можна зняти з вогню.
Його можна відразу розлити по банках, а після охолодження накрити щільними кришками і прибрати в холодильник.