Компот з вишні
(покроковий рецепт з фото)
Компот з вишні - натуральний напій, корисний і смачний. Особливо він гарний взимку, коли немає можливості насолоджуватися смаком свіжих ягід. Однак про зиязиках запасах необхідно починати думати вже зараз
Рецепт, який представлений тут розрахований на трилітрову банку, тому вишні має бути рівно стільки, щоб закрити 1/3 банки. Важливо відмітити, що закінчивши з усіма основними процедурами приготування компоту і його закачування, банку необхідно перевернути догори дном (щоб банку стояла на своїй кришці) і накрити який-небудь теплою тканиною на 12 годин. Зберігати компот найкраще в темному і прохолодному місці. Ідеальне місце для зберігання - це підвал, а також комора.
- Вишня - 1 літр
- Цукор - 2 склянки

У чисту трилітрову банку помістити помиту, очищену від плодоніжок вишню так, щоб собою вона закрила 1/3 банки.

Наступний важливий крок - це залити вишню крутим окропом. Тут найважливіше акуратність. Заливати потрібно поступово, щоб не тріснуло скло.

Банку закрити кришкою і дати охолонути. Коли вода в банці охолоне, злити її в каструлю. Вишні нехай залишаються в банку. У каструлю додати цукор.

Сироп довести до кипіння і залити назад в банку з вишнями, знову таки стежачи за тим, щоб не лопнула банку.

Закатати банку. Напій майже готовий. Останнє що потрібно, це знайти сухе місце, де банку можна було б залишити зберігатися (перевернутої догори дном) під теплою тканиною 12 годин.