Компот з вишні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 55 хв.
Компот з вишні - натуральний напій, корисний і смачний. Особливо він гарний взимку, коли немає можливості насолоджуватися смаком свіжих ягід. Однак про зиязиках запасах необхідно починати думати вже зараз
Опис приготування:
Рецепт, який представлений тут розрахований на трилітрову банку, тому вишні має бути рівно стільки, щоб закрити 1/3 банки. Важливо відмітити, що закінчивши з усіма основними процедурами приготування компоту і його закачування, банку необхідно перевернути догори дном (щоб банку стояла на своїй кришці) і накрити який-небудь теплою тканиною на 12 годин. Зберігати компот найкраще в темному і прохолодному місці. Ідеальне місце для зберігання - це підвал, а також комора.
- Вишня - 1 літр
- Цукор - 2 склянки
У чисту трилітрову банку помістити помиту, очищену від плодоніжок вишню так, щоб собою вона закрила 1/3 банки.
Наступний важливий крок - це залити вишню крутим окропом. Тут найважливіше акуратність. Заливати потрібно поступово, щоб не тріснуло скло.
Банку закрити кришкою і дати охолонути. Коли вода в банці охолоне, злити її в каструлю. Вишні нехай залишаються в банку. У каструлю додати цукор.
Сироп довести до кипіння і залити назад в банку з вишнями, знову таки стежачи за тим, щоб не лопнула банку.
Закатати банку. Напій майже готовий. Останнє що потрібно, це знайти сухе місце, де банку можна було б залишити зберігатися (перевернутої догори дном) під теплою тканиною 12 годин.