Рецепт Кокосовий «Наполеон» фото

Кокосовий «Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Горіхи , Листкове тісто , Кокосова стружка
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Наполеон
Кількість порцій: 12
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Рецептів торта"Наполеон" безліч, але цей"Наполеон" особливий, він з кокосовою стружкою і неймовірно смачним кремом! Торт виходить великий - з 3 кг. Пригощайтеся!

Опис приготування:

Існує легенда, що до створення торта"Наполеон" доклав руку сам Наполеон Бонапарт. Але це не більше, ніж красива історія. Насправді, відомий всім з дитинства десерт винайшли в Росії в 1912 році під час урочистих святкувань на честь 100-річчя вигнання Наполеона з Росії. Московські кондитери виготовили трикутні тістечка з кремом, які нагадували знамениту капелюх не менш знаменитого переможеного імператора. Минуло вже багато часу і «Наполеон» сильно змінився.

Цей торт - чисте задоволення - ніжна текстура, м'які коржі, просочені ароматним і дуже смачним заварним кремом. Звичайно, для приготування цього шедевра вам доведеться витратити досить багато часу, але повірте, його ніжність і солодкість того варті! Як приготувати кокосовий"Наполеон" я з вами поділюся.

  • Маргарин - 400 грам
  • Борошно - 510 грам(4 ст. - в тісто)
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Молоко - 1 літр
  • Куряче яйце - 4 штуки
  • Цукор - 170 грам
  • Борошно - 6 Ст. Ложок (в вершках)
  • Згущене молоко - 200 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Кокосова стружка - 70 грам
кокосовий
Підготуйте інгредієнти.
кокосовий
Маргарин наріжте кубиками.
кокосовий
До маргарину додайте борошно, перетріть масу в крихту.
кокосовий
У воду додайте оцет, влийте в крихту і замісіть тісто.
кокосовий
Тісто накрийте харчовою плівкою, приберіть в холодильник на 1 час.
кокосовий
З тіста зробіть 8 кульок.
кокосовий
Кожен кульку тонко розкачати, можна відразу вирізати корж. Діаметр кришки 30 см.
кокосовий
Кожен корж наколи виделкою. Випікайте кожен корж в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 5 хвилин.
кокосовий
Обрізки від коржів спечіть в кінці до золотого кольору.
кокосовий
Приготуйте інгредієнти для крему.
кокосовий
У каструлю вбийте яйця, додайте цукор і перемішайте.
кокосовий
Додайте борошно, добре перемішайте.
кокосовий
Тонкою цівкою влийте молоко. Поставте на повільний вогонь, варіть до загустіння близько 10 хвилин, постійно помішуючи.
кокосовий
У гарячий крем додайте вершкове масло, кокосову стружку (трохи залиште для прикраси торта) і згущене молоко. Добре все перемішайте. Дайте крему охолонути.
кокосовий
Кожен корж рясно змастіть кремом. Зберіть торт.
кокосовий
Обрізки від коржів подрібніть в блендері в крихту.
кокосовий
Посипте боки торта подрібненої крихтою, а середину торта кокосовою стружкою. Дайте просочитися торту протягом 6-8 годин в холодильнику.
кокосовий
Кокосовий"Наполеон" готовий!
Приємного чаювання!

Схожі рецепти