Кокосовий кухен
(покроковий рецепт з фото)
Кокосовий кухен або німецький кокосовий пиріг відрізняється неймовірним смаком, вираженою соковитістю і солодкістю. Приготувавши його, ви не раз захочете повторити, так як результат завжди бездоганний.
На приготування пирога йде близько години, а продукти завжди є під рукою. Це пиріг з розряду "гості на порозі", тому як його можна подавати навіть теплим.
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 190 грам(100 грам - в тісто, 90 грам - в начинку)
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач для тіста - 12 грам
- Ванілін - За смаком
- Кокосова стружка - 100 грам
- Вершки - 200 мілілітрів(20% жирності)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У глибокій чашці змішайте кефір, яйце і цукор.
Додайте борошно, розпушувач. Перемішайте.
Форму діаметром 22-24 см., змастіть тонким шаром масла, якщо це необхідно. Перелийте тісто. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Змішайте кокосову стружку, ванілін і 90 грам цукру.
Отриманою посипкою засипте верх тесту в формі. Поставте в розігріту духовку на 30 хвилин. Спостерігайте за пирогом. Хвилин через 10 після початку випічки, можна прикрити верх, щоб кокосова стружка не підгоріла. Готовність перевірте дерев'яною шпажкою, вона повинна бути сухою. Якщо пиріг влажноватой, зменшіть вогонь до 160 градусів і потримайте ще хвилин 10, знявши попередньо фольгу.
Готовий пиріг, гарячий, відразу ж полийте вершками. Прохолодний.
Пиріг готовий. Смачного!