Рецепт Класична кабачкова ікра на зиму фото

Класична кабачкова ікра на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 5 г. 0 хв.

З усіма любителями овочевих заготовок хочу поділитися цим нескладним варіантом, як приготувати класичну кабачкову ікру на зиму. Апетитна, пікантна і по-справжньому смачна.

Опис приготування:

1. Насамперед необхідно підготувати овочі - вимити і очистити.

2. Кабачки наріжте середніми по товщині кружечками і викладіть на сковороду з невеликою кількістю масла. Обсмажте з двох сторін до рум'яної скоринки.

3. Поки обсмажуються кабачки натріть на тертці моркву і наріжте кубиками цибулю. Якщо використовуєте помідори, наріжте їх кубиками, попередньо знявши шкірку.

4. На окремій сковороді обсмажте цибулю з морквою. Доповнена класична кабачкова ікра на зиму в домашніх умовах може бути солодким перцем.

5. Коли всі овочі обсмажені, надішліть їх в чашу блендера або пропустіть через м'ясорубку.

6. Викладіть все в сотейник і поставте на вогонь. Після закипання додайте сіль, цукор, лимонну кислоту (можна замінити оцтом), томатну пасту і при бажанні поперчіть.

7. Гасіть на повільному вогні, постійно помішуючи, поки ікра не досягне потрібної консистенції (час залежить від овочів і їх водянистості).

8. Ось такий простий варіант, як зробити класичну кабачкову ікру на зиму. Залишилося тільки розкласти її по заздалегідь підготовленим банкам і закатати. Залиште їх догори дном, укутавши ковдрою, до повного охолодження.

  • Кабачки - 3 кілограма
  • Цибулина - 1 кілограм
  • Морква - 1 кілограм
  • Томатна паста - 100 грам (або помідори)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1-2 Ст. Ложок (за смаком)
  • Рослинна олія - 1 За смаком (для смаження)
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
1. Насамперед необхідно підготувати овочі - вимити і очистити.

2. Кабачки наріжте середніми по товщині кружечками і викладіть на сковороду з невеликою кількістю масла. Обсмажте з двох сторін до рум'яної скоринки.

3. Поки обсмажуються кабачки натріть на тертці моркву і наріжте кубиками цибулю. Якщо використовуєте помідори, наріжте їх кубиками, попередньо знявши шкірку.

4. На окремій сковороді обсмажте цибулю з морквою. Доповнена класична кабачкова ікра на зиму в домашніх умовах може бути солодким перцем.

5. Коли всі овочі обсмажені, надішліть їх в чашу блендера або пропустіть через м'ясорубку.

6. Викладіть все в сотейник і поставте на вогонь. Після закипання додайте сіль, цукор, лимонну кислоту (можна замінити оцтом), томатну пасту і при бажанні поперчіть.

7. Гасіть на повільному вогні, постійно помішуючи, поки ікра не досягне потрібної консистенції (час залежить від овочів і їх водянистості).

8. Ось такий простий варіант, як зробити класичну кабачкову ікру на зиму. Залишилося тільки розкласти її по заздалегідь підготовленим банкам і закатати. Залиште їх догори дном, укутавши ковдрою, до повного охолодження.

Схожі рецепти