Кижуч під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Червона рибка дуже смачна й поживна, її м'ясо ніжне, з солодкуватим присмаком. Розповім, як приготувати кижуч під соусом, який додає страві особливу пікантність і цікавий смак.
Рибку можна приготувати на пару, посмажити на сковороді, на грилі або запекти в духовці (в рукаві, наприклад). До риби можна подати будь-який соус: вершковий, сирний і інший. Особливий соус готую з найпростіших продуктів, які в більшості випадків зберігаються на полицях холодильника. Блюдо відмінно підійде до святкового частування.
- Морквина - 1 штука
- Імбир - 10 грам
- Вершки - 75 мілілітрів
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Kijuç - 2 штуки
- Соняшникова олія - За смаком
- Хміль-сунелі - За смаком
- Чорний мелений перець і сіль - За смаком
1. Морквину чищу і мою, нарізаю великими шматочками. Корінь імбиру очищаю і нарізаю шматочками. Сковороду відправляю на вогонь, кладу в неї шматочок вершкового масла і викладаю морквину з імбиром.
2. Вливаю воду, щоб покрила вміст на 2 см, тушу до повної готовності моркви.
3. Готові стейки кіжуча мою, натираю сіллю і перцем, обсмажую з двох боків до золотистої скоринки
4. На одну сторону йде близько 5 хвилин, після чого стейки перевертаю і знову солю і перчу.
5. Готову моркву з імбиром перекладаю в чашу блендера, вливаю залишилася після гасіння рідина, додаю лимонний сік і вершки, збиваю до однорідної консистенції без грудочок.
6. Готовий соус приправляю спеціями і сіллю, перемішую.
7. Стейки кижуча подаю горячими, відразу ж зі сковороди. Поливаю його приготованим овочевим соусом.