Рецепт Кижуч під соусом фото

Кижуч під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Стейк

Червона рибка дуже смачна й поживна, її м'ясо ніжне, з солодкуватим присмаком. Розповім, як приготувати кижуч під соусом, який додає страві особливу пікантність і цікавий смак.

Рибку можна приготувати на пару, посмажити на сковороді, на грилі або запекти в духовці (в рукаві, наприклад). До риби можна подати будь-який соус: вершковий, сирний і інший. Особливий соус готую з найпростіших продуктів, які в більшості випадків зберігаються на полицях холодильника. Блюдо відмінно підійде до святкового частування.

  • Морквина - 1 штука
  • Імбир - 10 грам
  • Вершки - 75 мілілітрів
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Kijuç - 2 штуки
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Хміль-сунелі - За смаком
  • Чорний мелений перець і сіль - За смаком
кижуч під соусом - фото крок 1
1. Морквину чищу і мою, нарізаю великими шматочками. Корінь імбиру очищаю і нарізаю шматочками. Сковороду відправляю на вогонь, кладу в неї шматочок вершкового масла і викладаю морквину з імбиром.
кижуч під соусом - фото крок 2
2. Вливаю воду, щоб покрила вміст на 2 см, тушу до повної готовності моркви.
кижуч під соусом - фото крок 3
3. Готові стейки кіжуча мою, натираю сіллю і перцем, обсмажую з двох боків до золотистої скоринки
кижуч під соусом - фото крок 4
4. На одну сторону йде близько 5 хвилин, після чого стейки перевертаю і знову солю і перчу.
кижуч під соусом - фото крок 5
5. Готову моркву з імбиром перекладаю в чашу блендера, вливаю залишилася після гасіння рідина, додаю лимонний сік і вершки, збиваю до однорідної консистенції без грудочок.
кижуч під соусом - фото крок 6
6. Готовий соус приправляю спеціями і сіллю, перемішую.
кижуч під соусом - фото крок 7
7. Стейки кижуча подаю горячими, відразу ж зі сковороди. Поливаю його приготованим овочевим соусом.

Схожі рецепти