Кижуч на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і дуже корисна рибка на сковороді готується швидко і легко, як і будь-яка інша червона риба. Прекрасно поєднується з будь-яким гарніром.
Як і будь-яка червона риба, кижуч готується швидко і завжди виходить смачним. Посмажити кіжуча на сковороді можна буквально за 5 хвилин. Але, якщо його заздалегідь замаринувати, то риба стане набагато смачніше. Можете провести експеримент - половину посмажити традиційно, а половину - з попередніми маринуванням:) Пропоную вам рецепт приготування кіжуча на сковороді. Цей рецепт як раз включає в себе етап мариновки кіжуча. Розповідаю, як приготувати кижуча на сковороді.
- Kižuč файл - 500-600 грам
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок(2 столові ложки - для маринаду, 3 - для смаження)
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 4-5 Ст. Ложок
В першу чергу рибу потрібно почистити, видалити нутрощі і відрізати голову.
Тепер обробимо тушку кіжуча на філе.
Нарізаємо філе на порційні шматки.
Звичайно, рибу можна посолити і тут же починати смажити. Але я пропоную її спочатку замаринувати. Готуємо маринад - змішуємо мед, гірчицю, лимонний сік, сіль, подрібнений часник і 2 столові ложки олії.
Опускаємо в маринад шматки риби і залишаємо маринуватися мінімум на 2-3 годину. Можна залишити в холодильнику на ніч.
Нагріваємо на сковороді рослинне масло, обвалюють шматки риби в борошні й обсмажуємо. Спочатку обсмажуємо шматок з того боку, де шкіра.
Смажиться кижуч швидко - буквально по 2 хвилини з кожного боку. Якщо вам здається, що цього часу мало - можна поставити обсмажену рибу в гарячу духовку хвилин на 5-7.