Рецепт Кижуч на сковороді фото

Кижуч на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Смачна і дуже корисна рибка на сковороді готується швидко і легко, як і будь-яка інша червона риба. Прекрасно поєднується з будь-яким гарніром.

Опис приготування:

Як і будь-яка червона риба, кижуч готується швидко і завжди виходить смачним. Посмажити кіжуча на сковороді можна буквально за 5 хвилин. Але, якщо його заздалегідь замаринувати, то риба стане набагато смачніше. Можете провести експеримент - половину посмажити традиційно, а половину - з попередніми маринуванням:) Пропоную вам рецепт приготування кіжуча на сковороді. Цей рецепт як раз включає в себе етап мариновки кіжуча. Розповідаю, як приготувати кижуча на сковороді.

  • Kižuč файл - 500-600 грам
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок(2 столові ложки - для маринаду, 3 - для смаження)
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 4-5 Ст. Ложок
кижуч на сковороді - фото крок 1
В першу чергу рибу потрібно почистити, видалити нутрощі і відрізати голову.
кижуч на сковороді - фото крок 2
Тепер обробимо тушку кіжуча на філе.
кижуч на сковороді - фото крок 3
Нарізаємо філе на порційні шматки.
кижуч на сковороді - фото крок 4
Звичайно, рибу можна посолити і тут же починати смажити. Але я пропоную її спочатку замаринувати. Готуємо маринад - змішуємо мед, гірчицю, лимонний сік, сіль, подрібнений часник і 2 столові ложки олії.
кижуч на сковороді - фото крок 5
Опускаємо в маринад шматки риби і залишаємо маринуватися мінімум на 2-3 годину. Можна залишити в холодильнику на ніч.
кижуч на сковороді - фото крок 6
Нагріваємо на сковороді рослинне масло, обвалюють шматки риби в борошні й обсмажуємо. Спочатку обсмажуємо шматок з того боку, де шкіра.
кижуч на сковороді - фото крок 7
Смажиться кижуч швидко - буквально по 2 хвилини з кожного боку. Якщо вам здається, що цього часу мало - можна поставити обсмажену рибу в гарячу духовку хвилин на 5-7.

Схожі рецепти