Кижуч смажений
(покроковий рецепт з фото)
Риба кижуч відноситься до сімейства лососевих. Т. Це. Філе у неї червоне. Воно досить м'ясисте, так як виростає великих розмірів. Бувають екземпляри масою 15 кг, а розміром 1 метр.
З мого рецепту ви можете дізнатися, як приготувати кижуч смажений. У рибі зберігається багато корисних елементів, включаючи такий важливий вітамін Е. Для цієї страви варто вибрати саме філе без кісток. Тоді ви не будете мучитися, щоб видалити все зайве, і нічого не буде заважати.
- Kijuç, філе - 1 кілограм
- Сухарі панірувальні або борошно - 8 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Мед рідкий - 1 Ст. Ложка
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Філе промийте і наріжте середніми шматочками. Вставте їх у миску.
Для маринаду змішайте оливкова олія з гірчицею, медом і соком лимона. Залийте маринадом рибу. Залиште її на 6 годин.
Після цього борошно або панірувальні сухарі змішайте з перцем і сіллю. Шматочки риби умочіть в паніровці.
Розігрійте рослинне масло на сковороді. Обсмажте в ньому рибу з кожного боку по 2 хвилини. Смачного!