Рецепт Кижуч смажений фото

Кижуч смажений
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Сухарики
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви в паніровці
Кількість порцій: 4
Час приготування: 7 г. 0 хв.

Риба кижуч відноситься до сімейства лососевих. Т. Це. Філе у неї червоне. Воно досить м'ясисте, так як виростає великих розмірів. Бувають екземпляри масою 15 кг, а розміром 1 метр.

Опис приготування:

З мого рецепту ви можете дізнатися, як приготувати кижуч смажений. У рибі зберігається багато корисних елементів, включаючи такий важливий вітамін Е. Для цієї страви варто вибрати саме філе без кісток. Тоді ви не будете мучитися, щоб видалити все зайве, і нічого не буде заважати.

  • Kijuç, філе - 1 кілограм
  • Сухарі панірувальні або борошно - 8 Ст. Ложок
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 2 Ст. Ложки
  • Мед рідкий - 1 Ст. Ложка
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
кижуч смажений - фото крок 1
Філе промийте і наріжте середніми шматочками. Вставте їх у миску.
кижуч смажений - фото крок 2
Для маринаду змішайте оливкова олія з гірчицею, медом і соком лимона. Залийте маринадом рибу. Залиште її на 6 годин.
кижуч смажений - фото крок 3
Після цього борошно або панірувальні сухарі змішайте з перцем і сіллю. Шматочки риби умочіть в паніровці.
кижуч смажений - фото крок 4
Розігрійте рослинне масло на сковороді. Обсмажте в ньому рибу з кожного боку по 2 хвилини. Смачного!

Схожі рецепти