Кижуч з помідорами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Замість основного м'ясної страви сьогодні приготуємо рибу. Дуже популярний варіант - це запечені або обсмажені рибні стейки. Розповім, як смачно запекти кіжуча в духовці.
Червона риба дуже смачна і корисна. Кижуч - це ніжна і м'яка риба, в ній немає дрібних кісток. Можете запекти її шматочками в фользі або додати овочі, сир і соус до неї. Дивіться рецепт нижче!
- Kijuç - 2 кілограма
- Помідори - 2 штуки
- Сир - 150 грам
- Майонез - 100 мілілітрів
- Соєвий соус - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1
Рибу очистіть і випатрайте, помийте її всередині і зовні, потім обсушити серветками.
2
Розріжте рибу на стейки і викладіть на деко або в форму для випікання.
3
Посоліть і поперчіть кожен шматочок з двох сторін. Вимийте томати і наріжте їх дрібними або середніми шматочками.
4
Полийте рибку соєвим соусом, зверху викладіть шматочки помідор і посипте натертим твердим сиром.
5
Змастіть сир невеликою кількістю майонезу і відправте рибу в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 15 хвилин.
6
Дістаньте рибу з духовки і залиште для охолодження, подавайте її ледве теплою або вже охолодженої. Смачного!