Рецепт Кижуч в духовці фото

Кижуч в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Смачна і вельми корисна червона риба, яку можна легко і смачно приготувати. Злегка незвичайний рецепт, але результат - пальчики оближеш! розповідаю, як приготувати кижуч в духовці.

Опис приготування:

Як і будь-яку червону рибу, готувати кіжуча дуже легко. Але деякі недосвідчені кулінари примудряються зіпсувати навіть таку рибку. Пропоную вам простий рецепт приготування кіжуча в духовці. Завдяки шару з грибів і хліба, риба вийде дуже соковитою і ніжною. Часу на підготовку цієї страви у вас піде зовсім небагато, а результат буде дуже смачним. Удачі і приємного апетиту!

  • Kijuç - 700-800 грам
  • Гриби - 150 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Вапно - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Хліб білий - 300 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Каррі - 1, 5 Ст. Ложки
кижуч в духовці - фото крок 1
Чистимо і промиваємо рибу, нарізаємо її на 4-5 стейків.
кижуч в духовці - фото крок 2
Готуємо маринад для риби. Вичавлюємо в чашку сік лайма, додаємо до нього мелений перець, каррі і пів столової ложки солі. Добре розмішуємо.
кижуч в духовці - фото крок 3
Виливаємо маринад до рибку, добре промазуємо їм все шматочки. Ми залишаємо маринуватися хвилин на 25-30.
кижуч в духовці - фото крок 4
Гриби миємо, дрібно нарізаємо і злегка прітушіваем у власному соку. На початку смаження додайте на сковороду трохи олії.
кижуч в духовці - фото крок 5
Білий хліб або батон кришимо, додаємо до нього підтале вершкове масло, перемішуємо все до однорідної маси. Потім додаємо до хлібній масі гриби, солимо їх і перемішуємо.
кижуч в духовці - фото крок 6
Чистимо і нарізаємо цибулю. Нарізати можна кільцями, а можна і півкільцями. Лук у нас буде служити"подушкою" для риби. Викладаємо цибулю на дно форми. Якщо форми у вас немає, зробіть її з харчової фольги.
кижуч в духовці - фото крок 7
Викладаємо на лушпиння подушку промаринуватися рибу. Маринад, залишився в тарілці, виливаємо на рибу з цибулею.
кижуч в духовці - фото крок 8
Викладаємо на кожен шматочок риби масу з грибів і хліба. Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 30, до появи рум'яної скоринки на хлібній масі.

Схожі рецепти