Кижуч в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і вельми корисна червона риба, яку можна легко і смачно приготувати. Злегка незвичайний рецепт, але результат - пальчики оближеш! розповідаю, як приготувати кижуч в духовці.
Як і будь-яку червону рибу, готувати кіжуча дуже легко. Але деякі недосвідчені кулінари примудряються зіпсувати навіть таку рибку. Пропоную вам простий рецепт приготування кіжуча в духовці. Завдяки шару з грибів і хліба, риба вийде дуже соковитою і ніжною. Часу на підготовку цієї страви у вас піде зовсім небагато, а результат буде дуже смачним. Удачі і приємного апетиту!
- Kijuç - 700-800 грам
- Гриби - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Вапно - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Хліб білий - 300 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Каррі - 1, 5 Ст. Ложки
Чистимо і промиваємо рибу, нарізаємо її на 4-5 стейків.
Готуємо маринад для риби. Вичавлюємо в чашку сік лайма, додаємо до нього мелений перець, каррі і пів столової ложки солі. Добре розмішуємо.
Виливаємо маринад до рибку, добре промазуємо їм все шматочки. Ми залишаємо маринуватися хвилин на 25-30.
Гриби миємо, дрібно нарізаємо і злегка прітушіваем у власному соку. На початку смаження додайте на сковороду трохи олії.
Білий хліб або батон кришимо, додаємо до нього підтале вершкове масло, перемішуємо все до однорідної маси. Потім додаємо до хлібній масі гриби, солимо їх і перемішуємо.
Чистимо і нарізаємо цибулю. Нарізати можна кільцями, а можна і півкільцями. Лук у нас буде служити "подушкою" для риби. Викладаємо цибулю на дно форми. Якщо форми у вас немає, зробіть її з харчової фольги.
Викладаємо на лушпиння подушку промаринуватися рибу. Маринад, залишився в тарілці, виливаємо на рибу з цибулею.
Викладаємо на кожен шматочок риби масу з грибів і хліба. Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 30, до появи рум'яної скоринки на хлібній масі.